Jump to content

Mire jó a szex?

2017. 11. 18. 10:38

Kutatásokkal igazolják, hogy a szex testünkre, lelkünkre és egészségünkre is pozitívan hat. Gondoltad volna, hogy a rendszeres szexuális életnek jótékony hatása van a memóriára? 

A kanadai McGill Egyetem kutatói  arra keresték a választ, hogy valóban hatással van-e a nemi aktus az emberek memóriájára?

A kutatásról...

A vizsgálatok során, 78 harminc év alatti, heteroszexuális egyetemista lányt vizsgáltak meg, különféle memóriatesztek segítségével. A feladatnak két része volt, az első részben különféle arcokat kellett felismerniük a vizsgálatban résztvevőknek, a másik részben pedig különféle elvont szót és kifejezést kellett megjegyezniük.

A memóriajátékon kívül, a résztvevőknek egy kérdőívet is kikellett tölteniük szexuális és védekezési szokásaikról, és az aktusok gyakoriságáról. Ezzel a kutatási módszerrel szerettek volna választ kapni arra a kérdésre, hogyan hat az idegsejtek működésére a rendszeres nemi élet.

Az eredmények...

A kutatások alátámasztották azt a feltevést, miszerint a gyakori nemi élet javítja a memóriát, ugyanis azok a nők, akik rendszeresen élnek nemi életet, jóval több dolgot tudtak megjegyezni, mint azok ,akik csak szórványosan.

A kutatások biológiai magyarázata szerint, a szexuális együttlét során a hippokampuszban (nagyagy része) kitágulnak az idegszövetek, melyek a memóriáért, az érzelmekért és az idegrendszer működéséért felelősek.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)