Jump to content

Egy párkapcsolat fő mozgatórugója...

2017. 11. 28. 11:20

A legjobb módja annak, hogy megelőzzük, hogy párkapcsolatunk megromoljon, vagy szépen lassan kihűljön, ha időről-időre csempészünk egy kis romantikát a hétköznapokba.

Az, hogy ki mit ért a romantika alatt, az függ a személyiségtípustól, gondolkodásmódtól, az anyagi helyzettől, az érdeklődési körtől, és a párkapcsolat minőségétől is. Nem feltétlen kell méregdrága ajándékokkal meglepni a másikat, hogy az örömet okozzon, és felpezsdítse a kapcsolatot. 

A legnépszerűbb romantikus meglepetések, a wellnes hétvégék, ilyenkor ugyanis a pár mindkét tagja kiélvezheti, hogy ez az 1-2 nap, csak róluk szól, ilyenkor testileg-lelkileg-szellemileg is felöltődhetünk, és csak is egymásra koncentrálhatunk.

Erre nem árt figyelni...

Ha romantikus kiruccanást terveznél, vedd figyelembe, hogy olyan helyszínt válassz, ami mindkettőtök igényeit kielégíti, valamint ami meghitt, csendes, nyugalmas, és nem utolsó sorban pihentető. Bár a meglepetés varázsa lehet, hogy odalesz, de elkerülhetőek későbbi problémák (nem tetszik a hely, nem ér rá a másik, nincs kedve hozzá), ha közösen megbeszélitek, hogy mikor és hova mennétek. Hidd el, párod ettől még ugyanúgy értékelni fogja a gesztust -ha nem jobban-,  hiszen érezni fogja, hogy az ő szava és véleménye is számít.

Ha megismerkedésetekkor már voltatok hasonló programon, évek múltán jó ötlet lehet, ugyanoda visszatérni. Felidézhetitek a múlt szép pillanatait, romantikázhattok miközben visszaemlékezhettek, hogy milyen boldogok voltatok már akkor. Amennyiben ismeretlen helyre esik a választásotok, alaposan, jó előre tervezzétek meg az utazást, hogy később, ne azzal vesztegessétek az értékes egymásra fordítható időt, hogy a szállást keresitek, vagy az oda vezető utat. (Bár azoknak, akik szeretik a kalandos, izgalmas dologokat ez is egyfajta kapcsolat erősítő program lehet). Fontos, hogy erre a hétvégére tegyétek félre a problémáitokat, a rossz kedvet, a stresszt, és ha lehet kerüljétek a telefonálást, a netezést, a különféle kütyük használatát, töltsétek az időt tartalmasan, és lehetőleg minél inkább egymásra hangolódva.

Akik ennél alacsonyabb költségvetésből kell, hogy megoldják a romantikát, ők se essenek kétségbe. Számtalan lehetőség adott a számukra is. Egy fárasztó hét után, kedvesed bizonyára meghatódik és elérzékenyül, ha habfürdővel és finom vacsorával várod. Ez igazán költséghatékony, mégis boldogságot okozhatunk vele, hiszen szeretettel és lelkesen készülhetünk erre is. Mindemellett meglephetjük párunkat virággal, édességgel, színház-, mozi- vagy koncertjeggyel. Egy romantikus randevú, évek múltán is megszínesítheti a párok hétköznapjait és hétvégéit. Ilyenkor érdemes bevállalni azt az „áldozatot”, hogy esetleg egy olyan filmet, színdarabot, koncertet választunk, ami talán számunkra nem a legjobb, de a másik felünknek bizonyára örömet fogunk vele okozni. Így párunk azt is értékelni fogja, hogy mire vagyunk hajlandóak az ő kedvéért.

Természetesen nem csak tárgyi dolgokkal tudjuk kifejezni szerelmünket, és nem csak ezekkel tudunk romantikus pillanatot és hangulatot teremteni. Ha folyamatosan éreztetjük kedvesünkkel, hogy mennyire szeretjük, ha ezt gyakran a tudtára is adjuk, ha kimerjük mondani neki, hogy mennyire szeretjük, ha megöleljük, megcsókoljuk, már ezzel örömet és boldogságot fogunk okozni. Az emberek nagy része elfelejti, hogy a kis dolgok igazán értékesek egy kapcsolatban, hogy sokszor többet ér egy szeretettel teli ölelés, simogatás, egy puszi, vagy egy csók, egy kis figyelem, törődés, ha meghallgatjuk a másikat, mint egy drága ékszer, vagy egy wellness hétvége. Ezek a pénzért megvásárolható dolgok ugyanis önmagukban nem érnek semmit, ha a másik fél nem érzi, hogy kedvese valójában milyen érzelmeket táplál irányába.

Fontos, hogy egy párkapcsolat varázsát akkor tudjuk hosszasan fenntartani, ha a kommunikációt, törődést, és odafigyelést nem hagyjuk kikopni a kapcsolatból, valamint ha bizonyos helyzetekben képesek vagyunk kompromisszumot kötni és áldozatot hozni a másikért.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)