Jump to content

Nagy Ő az igaz szerelem?

2018. 05. 27. 19:00

Hányan várják a nagy Ő betoppanását az életükbe. A nagy Ő az, akiért bolondulunk és őrületes, tüzes szerelmet élünk meg, de biztosan ő az, akivel el tudnánk a mindennapjainkat is képzelni?

A nagy Ő fogalma mindenki számára mást jelent, de a legtöbbször külsőségekben nyilvánul meg. Azaz van egy elképzelésünk arról, hogy milyennek képzeljük azt a személyt, akit magunk mellé képzelnénk. No, de ha egy isteni csoda folytán jelentkezik az életünkben ez a személy, egyáltalán nem biztos, hogy ez garancia a közös boldogsághoz. A nagy Ő eszménye jelenti azt, hogy mindent felperzselő szerelmet érzünk egymás iránt. Felemel és arra is nagyobb az esély, hogy a fölre terítsen és mélyre magunk alá kerüljünk.

Ha a környezetünkben élő, már több évtizede is házasságban élő párokat kérdeznél meg arról, hogy a férj/feleség volt-e a nagy Ő számára, talán több esetben azt mondanák, hogy nem. A nagy Ő-vel nem működött, de a jelenlegi párjával már sok közös évet tudnak maguk mögött.

A mindent felperzselő szerelem nem tarthat örökké. Azt tudjuk, hogy az érzelmek valamelyest csitulhatnak, megszelídülhetnek az évek során, de akkor is jelen van. A mindent felperzselő szerelem a nagy Ő-vel lehet igazán romboló, és útjaik elválnak egymástól, mert nem bírják egymás közelségét. Ha az ember igazán a másik felét találja meg, akkor az együttélés, a hétköznapok sem okoznak problémát. A nagy Ő eszménye ezt egyáltalán nem tudja garantálni.

Amikor azt hisszük, hogy rátalálunk az igazi párunkra, az még csak a közös élet kezdete. A nagy Ő kerülhet olyan hangulatba, amelyet nem tudunk elviselni, tolerálni, vagy fordítva. Ő nem tud azonosulni azzal, amit mi képviselünk. Mindez csak a való világban, a közös életben kerül igazán felszínre.

Tételezzük fel, hogy már egy ideje odáig vagy valakiért, akiről úgy gondolod, hogy teljesen beleférne az életedbe a jelenléte. Vonz a külső, és valamennyire már ismered is, így van képed a belső értékeiről. Aztán megtörténik az, amire annyira vágytál, megkapod, és az örök boldogságot sejted közös életetekben. Nem sokkal később pedig kiderül, hogy egy buborékot teremtettél magad köré, mert a nagy Ő mégsem az, akivel az együttélés, a közös élet kivitelezhető lenne. A buborék kipukkan.

A nagy Ő-vel való találkozás beteljesedhet, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy életetek végéig egy párként fogtok élni. Mégis szerencsés az, aki átélhet olyan szerelmet, amely hihetetlen magasságokba repítette és az élet nagy leckéi közé tartozik, hogy egy nagy szerelem mélységeit is megtapasztaljuk. Egy talán nem mindent elsöprő, kisebb intenzitású szerelem fogja benned felébreszteni azt az érzést, hogy megtaláltad azt az embert, akivel nem lenne nyűg a mindennapokban sem az együttélés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: guardian.ng, thoughtcatalog.com, oprah.com)