Jump to content

Elégedett feleség, boldog házasság/kapcsolat

2018. 05. 31. 19:00

Mindenki vágya megtalálni a boldogságot. A legtöbben abban látjuk a boldogságot, ha olyan társsal élhetünk együtt, akit szeretünk. Van, akinek sikerül, van, akinek többszöri próbálkozás ellenére sem. Mitől boldog egy kapcsolat?

Egy kapcsolat, egy házasság mindig kétszereplős. A barátnő vagy feleség szerep egy újabb, aminek meg kell felelnünk nőként. Persze, a férfiak is ezáltal belekerülnek egy újabb szerepbe, hiszen azzal, hogy megtalálják párjukat, kapcsolatban lesznek, ugyanúgy barát vagy férj szerepet vállalnak magukra. Eddig egálban vannak a nemek. A nők élete a gyerekvállalással egészen megváltozik, és még egy szerepkörrel bővül a teríték. Habár a férfiaké is, mégis az anyák azok, akik a gyerekek körüli teendők nagyon nagyját elvégzik. Sőt sok családban a nő az, aki kordában tartja a családi élet mozzanatait. Emellett a férfiak is teszik a dolgukat, és a társadalmi elváráshoz mérten akkor érzik magukat igazi férfinak, ha elmondhatják magukról, hogy férjként, apaként is megállják a helyüket, valamint a kenyérkeresőként is ők viszik a prímet. Van azonban olyan helyzet, amikor a férfiak csak azt hiszik, hogy ők irányítanak a házasságban, a kapcsolatban. Ahogyan mondani szokták, egy eredményes férfi mögött mindig egy erős nő áll. És nemcsak erős, hanem okos is. Írányíthatunk úgy a háttérben, hogy a párunk meggyőződése az, mintha minden az ő fejéből pattant ki.

Nők és férfiak reakciója között óriási különbség lehet egyes helyzetekben. A más látásmód és beállítottság, a nemi különbségek eredménye ez, de ha mindig rászólunk a férfira, hogy valamit nem jól tesz vagy mond, akkor a helyzet nem fog jobbá válni. Ha a férfi előáll egy számunkra meredekebb ötlettel, akkor a legrosszabb női reakció az, hogy azonnal lebombázzuk azt. Márpedig általában így reagálunk, és rosszul. Párkapcsolatban, házasságban élő nőként az a feladatunk, hogy támogassuk párunkat, hinni kell bennük. Számunkra is az a fontos, hogy a legjobb, a legszebb nőt lássák bennünk, akkor elfogadható az, hogy abban a férjünkért, párunkért rajongjunk. Ha ezt megkapja, akkor nincs félrelépés. Merthogy a félrelépések legtöbbje nem a szex miatt történik meg, hanem talált egy olyan nőt, aki felnéz a férfira. Ezt a hiányérzetet mástól igyekszik megkapni.

Azt már tudjuk, hogy nőként rajongani kell a férjünkért, társunkért, mert így lehet boldog egy kapcsolat. De mitől lesz boldog a nő egy házasságban?

Egy kutatócsoport azért végzett kísérletet, hogy választ kapjanak arra a kérdésre: miért válnak egyes kapcsolatok egy idő után unalmassá, míg mások évtizedek után is meg tudják őrizni a kezdeti boldogságot? Háromszáznál is több párt vontak be a vizsgálatba és eredményül azt kapták, hogy a boldog házasság, párkapcsolat titka az, hogy a nő elégedett legyen. A férfiak kevésbé adnak ugyanis hangot esetleges elégedetlenségüknek, míg a nőkre sokkal jellemzőbb. Ha tehát egy kapcsolaton belül a nő nem elégedett, annak biztosan követkeménye lesz, de ha egy férfi elégedetlen, akkor arról nem biztos, hogy beszél, a nő nem is tud róla, így kisebb hatása van a kapcsolat kilétére. Amennyiben a nő elégedettnek érzi magát a kapcsolatában, házasságában, úgy sokkal több energiát fog ölni a közös életükbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: story.wedding.com.my, simplemost.com, popculture.com)