Jump to content

Lelki edzés esküvő előtti időkben

2018. 06. 16. 19:00

Sok nő kislánykori álmát szeretné megvalósítani egy napon. Az a nap pedig az esküvője, amelyet úgy szeretne megélni, mint ahogy az gondolatában létezik már akár évtizedek óta.

A lánykérés után általában hosszú hónapokon keresztül zajlik az esküvő minden apró részletének megszervezése. A tökéletes ceremónia helyszíne, a tökéletesnél is tökéletesebb ruha kerestetik. Általában ez a két fő szempont, amire nagyon figyelnek a menyasszonyok. Valljuk be, az esküvő megszervezésének nagyját a menyasszony teszi meg. A kezdő lépés a vőlegényé volt azzal, hogy megkérte választottja kezét. A legtöbb menyasszony azonnal örömmel veti bele magát a szervezésbe, hiszen konkrét tervei vannak, és lehet, hogy régóta csak erre a pillanatra várt.
Még a legszerényebb esküvő is kiadásokkal jár, de ez az esemény az, amelyikre akár évek óta készülnek a párok, családtagjaik, és nem engednek elképzeléseikből, elveikből. Az esküvő az az esemény, amelyen nem akarnak spórolni. Habár egyre divatosabb, hogy a házasulandó párok igyekeznek megkímélni a családot a nagy kiadástól, így egy romantikus, de távoli helyre utaznak el, hogy összeházasodjanak. A pénzspórolással azonban bombát robbanthat a pár, hiszen a családhoz nemcsak ők ketten tartoznak, hanem mások is, akik sérelmezhetik, hogy az első adandó probléma elől így elmenekülnek. Egy ilyen megnyilvánulással nagy sebeket lehet ejteni a családban és nehéz lehet helyrehozni. Rányomhatja a bélyegét az esküvő utáni időkre, megronthatja a családi kapcsolatot is.
Nem elég a családtagok lelkével foglalkozni, hiszen éppen elég stresszes a pár élete is azután, hogy közhírré tétették házasulandó szándékaikat. Megtörtént az eljegyzés. Lehetett hirtelen ötlettől vezérlet, lehetett előre nagyon megfontolt és megtervezett formáció, bizony még a legszerelmesebbek fejében is megfordulhat az a kérdés, hogy jó döntést hoztak-e? Főleg akkor gondolkodik el ezen az ember, amikor a szervezésbe belemerülve megtapasztalja párja és családja egy olyan oldalát, amelyet azelőtt sosem látott. Idegen, és nem feltétlenül tetsző. Akarom én ezt? Jó döntést hoztam, amikor igent mondtam?

Az esküvő előtti szervezés sok energiát kivesz az emberektől. A nagy munka közepette elfáradhatnak a párok, és még az is lehet, hogy úrrá lesz rajtuk a pánik. El tudnak majd igazán köteleződni párjuk felé? Sosem fognak meginogni?
Nem mindig egyszerű összeegyeztetni a saját elképzelést a család elképzelésével. A legjobb persze, ha hagyják a menyasszony nagy napját úgy teljesülni, ahogy ő megálmodta, de ha az anyagi támogatást az esküvő megszervezéséhez a család állja, akkor ellentmondásokba ütközhetnek a felek. Ebből akár komoly konfliktus is kialakulhat, amely megronthatja a kapcsolatot. Ugyancsak lelki tusát jelenthet, ha néhány távoli családtagot a pár tagjai nem szeretnének meghívni, de az örömszülők erősködnek, hogy azoknak a vendégeknek is ott a helyük a ceremónián. És persze az is nézeteltérésre adhat okot, hogy ha le kell faragni a létszámból.

Az esküvő napját mindenki álomszerűen képzeli el, amelybe sok időt, energiát és főleg pénzt költenek, tehát elvárható, hogy a tökéletesebbnél is tökéletesebb legyen. Mindenki sokat vár a nagy naptól, és a legjobb esetben úgy megy minden, mint ahogy azt megálmodták, ám bármi közbeszólhat. Időjárás, emberi tényezők, szervezésbeli hiányosságok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: ultimateweddingslive.com, amandadouglasevents.com, confetti.ie)