Jump to content

A boldog párkapcsolat alapjai

2018. 07. 20. 17:00

Életünk egyensúlyban tartásához szükség van arra, hogy megtaláljuk számításainkat a világban, a munkában, de ezek harmóniája is csak akkor létezik, ha a magánéletünk is rendben van. Máskülönben az életünk egyensúlya kibillen.

Megfigyelted már saját életedben, hogy mindig van valami megoldandó körülötted? Hogy ne legyen unalmas az életünk, mindig történik valami. Ha a munkában megtaláljuk magunkat, akkor lehet, éppen a párkapcsolatunkban vagyunk lent. Egyáltalán van párkapcsolat?

Amíg sokan azon fáradoznak, hogy végre megtalálják társukat, addig másoknak azon kell dolgozniuk, hogy a már meglévő kapcsolatot ne hagyják elveszni. A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat az, amire mindenki vágyik. Mit tesznek meg azok, akik szerelemben, szeretetben, harmóniában élnek együtt?

Nos, ők nem rágódnak a múlton. Akkor sem, ha a jelenlegi kapcsolat nem a legelső, az egyetlen volt. A legtöbbekre igaz, hogy mielőtt megtalálnák életünk párját, több kapcsolaton is túllesznek. És ha ez így is van, az csak azért lehetett, mert nem jó helyen keresgéltek, valamint tanulniuk kellett az előző szerelmektől. Amikor megtalálják az igazit, a nagy szerelmet, attól a ponttól kezdve nincs rágódás a múlton, nem keresik a válaszokat a miértekre az előző kapcsolatokban.

Azok, akik boldog párkapcsolatban élnek, azok érzik és tudják annak lényegét, hogy a kapcsolatukban is egyensúlyt kell tartani. Nem lehet mindig csak adni, és viszont nem kapni semmit, mert akkor már nem beszélhetünk egyensúlyról. Az adok-kapok elvét előtérbe helyezve figyelnek oda egymásra a pár tagjai. Kölcsönös közöttük a szerelem, az odafigyelés, a kedvesség.

A kiegyensúlyozott párkapcsolat sosem azt jelenti, hogy piócaként lóg egyik a másikon, és soha nem mehetnek egymás nélkül sehová. Mindkét fél részére szükség van személyes szabadságra és térre, és ha erre igény van, akkor biztosítani is kell. A boldog kapcsolatban egyikük sem adja fel saját elvét, személyiségét, hanem egymáshoz igazítják azt.

A boldog kapcsolatban jól működik a kommunikáció. Nemcsak a napi történésekről beszélgetnek, hanem az érzelmeikről is. Ők tudják, hogy társuknak mindent tudniuk kell, mert máskülönben nézeteltérés, feszültség alakulhat kis.

A boldog párkapcsolatban élők élvezik a párjukkal töltött idő minden percét. Nemcsak jókat tudnak beszélgetni, de képesek megnevettetni egymást. Segítik egymást mindenben. Habár számukra a legtökéletesebb ember a párjuk, mégis tisztában vannak gyengeségeivel. Ez a tökéletlenség és az ahhoz való alkalmazkodás teszi képessé őket a kiegyensúlyozott párkapcsolatra. Nem várnak el a másiktól olyat, ami megvalósíthatatlan. Jót remélnek közös életüktől és ezért jót is kapnak.

A boldog párkapcsolatban élők attól boldogok, hogy nemcsak párjukkal elégedettek, de saját magukkal is. Ha szereti az ember önmagát, eleve akkor lesz képes arra, hogy igazi társára rátaláljon. Önmaga és társa szeretete teszi kiegyensúlyozottá párkapcsolatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: indiatvnews.com, pinterest.com, healam.com)