Jump to content

Fiatalabb a szerelmem, ez annyira rossz?

2018. 07. 22. 19:00

Egyre több olyan pár jelenik meg körülöttünk, ahol nagyobb a korkülönbség, de általában a férfi javára. Az ilyen férfire sokkal inkább mondják azt, hogy igazi csődör, de ha a férfi a fiatalabb a kapcsolatban, azon megbotránkoznak a legtöbben.

A legegészségesebb párkapcsolatnak azt tartjuk, ha a szerelmesek életkora nagyjából megegyezik. Minimális vagy kis korkülönbség az elfogadott, mert még akkor is, ha a nő idősebb néhány évvel a párjánál, az nem látványos. Mivel senki homlokára nincs kifestve születési dátuma, így a néhány év eltérés nem is látszódik. Ha egy férfi idősebb néhány évvel párjánál, az pedig csak azt feltételezi, hogy érettebb, amire egy nőnek éppen szüksége van. Ez a különbség pedig csak a kapcsolat javára válhat.

Térjünk azonban vissza a nagyobb korkülönbségre. Nemcsak elfogadott tény, de már a látványhoz is egyre jobban hozzászokunk, hogy nagypapa korú férfiak mellett igazán fiatal hölgyek díszelegnek. Ne ítéljünk elsőre, de nehéz azt elfogadni, hogy egy üdeségében, szépségében leginkább pompázó fiatal nő, egy nála akár húsz (vagy még több) évvel idősebb férfiben találja meg a szerelmet. Még akkor is sántikál a történet, ha a fiatal nő azt vallja magáról, hogy saját kortársaiban sosem találta meg azt, ami számára szükséges egy jó kapcsolathoz. Az előítéletek azonnal felszínre törnek bennünk, mert csakis az anyagiakra tudunk gondolni, ami egy fiatal nőt az apjával nagyjából egyidős férfi vonzza. Valljuk be őszintén, hogy az évtizedeken át fizikai munkát végző, nagyapa korú, átlagos egzisztenciájú férfiak mellett nem is sűrűn láthatunk démoni kinézetű fiatal nőket. Nos, általánosítani mégiscsak bűn lenne, ugyanis biztos ilyen szerelmi történeteket is találnánk, ha keresnénk.

No, de ha egy középkorú nő mellett egy fiatalabb férfi jelenik meg, az már sokkal nagyobb zúgolódásra, irigységre, áskálódásra ad okot. Eleve nehezebben is mennek bele a nők az ilyen kapcsolatba, mert még ha az érzéseik komolyak is a fiatal férfi iránt, tartanak attól, hogyan fognak a szerelmükre, a közös megjelenésükre reagálni az emberek. Számít ugyanis a családtagok, a barátok, és az szűkebb, tágabb értelemben vett közeg reakciója is. Ha reálisan számításba veszi a nő a saját korát, és a fiatal szerelme életéveit, akkor szinte magában hallja azokat a mögötte zajló sugdolózásokat, amelyeket valószínűleg ő is éppen ugyanúgy megejtene egy ilyen pár láttán. Ez már éppen elegendő ahhoz, hogy távolodjanak egy ilyen kapcsolattól.

Márpedig a világon semmi különbség sincs abban, hogy a nagy korkülönbség kinek a javára írható. Ha a nagypapa-fiatal nő szerelme elfogadott, akkor a nagymama-fiatal férfi kapcsolata miért botránykeltő?

Egy kapcsolathoz két ember szükséges. Ha egy idősebb nő mellett jóval fiatalabb férfi tűnik fel, az nemcsak a nő merész felvállalásától függ, hanem a férfi akaratától is. Valószínű, hogy a férfi abban az idősebb hölgyben találta meg azt, amit keresett. Mindegy, hogy nála jóval idősebb, de abban a nőben látja mindazt, amit a saját korosztályában egyáltalán nem talált. Mindenképp érettebb gondolkodású lehet az a fiatal férfi, aki nála idősebb hölggyel köti össze az életét, de – és még egyszer hangsúlyozzuk – merészséget, önmagát nem megtagadó, nem más, hanem a saját életét élni kívánó (a párjánál) idősebb nőt is feltételez.

Legbelül persze ott motoszkálhat, hogy mi lesz tíz, vagy húsz év múlva? Egyre jobban kirajzolódik majd a korkülönbség? Nevetségesen fognak kinézni együtt? De mi van, ha mégsem? Mi van, ha az örök szerelem az? És ha nem is örök szerelem, de amíg tart, nagyon boldog kapcsolat? Márpedig mindegyik a lehetőségek között, de ha ilyen helyzetbe kerül az ember és mégsem próbálja meg, akkor meg sem tudja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: dailystar.co.uk, sintesistv.com.mx, elhorizonte.mx)