Jump to content

Bonyolult kapcsolati státusz? Köszönöm, kihagyom

2018. 08. 04. 19:00

Az egyedüllét nem jelenti azt, hogy a magánytól is szenved az ember. Melyik a jobb, egyedül lenni és kiélvezni az élet adta lehetőségeket, közben keresni a társunkat vagy beleragadni egy nem jól működő kapcsolatba, csak hogy legyen mellettünk valaki?

Azonnal rávágjuk, hogy az első verzió, a szingli létforma még mindig jobb, mint hogy rossz ember mellett, szerelem, érzelmek nélkül éljünk, mégis sokan választják azt az életformát, amikor olyan párkapcsolatban toporognak, amit nem éreznek maradéktalanul jónak.

A párkeresés nem egyszerű dolog, és keresésünkben eljuthatunk olyan pontra, amikor már nagyon vágyunk arra, hogy valaki mellettünk legyen. Az ismerkedések, sehová nem jutó randevúk megtörik az embert. El kell fogadni, hogy ha ennyire nem akar nekünk menni ez a párkapcsolati téma, akkor bizony nem szabad erőltetni, és elkezdjük élvezni a szingli életet. Oda megyünk és akkor, amikor akarunk, nincs kinek elszámolnunk. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szingli ember nem szeretne kapcsolatot – persze ilyen is van –, hanem inkább arról van szó, hogy nem megyünk szembe a sorsunkkal. Ha még nincs a közelünkben a megfelelő ember, ha még idő kell ahhoz, hogy egymásra találjunk, akkor inkább egyedül vagyunk, mintsem egy semmitmondó kapcsolatban.

Ha tudatosan vállaljuk a szingliséget, és nem hagyjuk, hogy illetéktelen, nem hozzánk való legyen mellettünk, akkor adunk igazán lehetőséget arra, hogy a megfelelő ember ránk találjon, mi találjuk meg.

Legbelül mindenki érzi, hogy a kapcsolat, amiben benne van olyan-e, amilyet szeretne, amelynek minden percét évezi-e vagy sem. Ha kicsit is elbizonytalanodunk, az még nem gond, mert a világ körbevesz elvárásokkal, amelyeknek igyekszünk megfelelni, de az nem mindig a saját vágyunk. Időbe telik, mire rájövünk, hogy mi a saját akaratunk. Ha ez nem fér össze azzal a kapcsolattal, amiben éppen vagyunk, akkor lépni kell. Méghozzá jó nagyot, és egyedül. Szingliként keressük önmagunkat és társunkat, de ha nem lépünk, beleragadtunk egy olyan kapcsolatban, ahol játszmák zajlanak. Olyan játszmák, minthogy várjuk a párunk visszajelzéseit, amelyeket vagy meg sem kapunk, vagy egy olyan jelentéktelen, érzelemmentes, amely a földbe tipor. Vágyunk a kölcsönösségre, de csak adunk, és adunk. Lemondjuk a baráti találkozót csak azért, hogy a párunkkal tölthessük az időt, aki azonban mindennel foglalkozik, csak nem velünk. Csak ittas állapotában képes kedves üzenetekkel elhalmozni, de józanul mintha nem is működne. Párkapcsolati státuszunkra a bizonytalan vagy a bonyolult jelző lenne a legtalálóbb.

A szingliség lehet választott állapot és lehet olyan, amelyet az élet adott. A párkereső szinglik nyugodjanak le, és élvezzék annak lehetőségét, hogy megtalálják önmagukat, és megismerhessenek új embereket. Arra is esély van, hogy talán az igazi párjukkal találkoznak nemsoká és olyan kapcsolatban találhatják magukat, amilyenre vágynak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: edition.cnn.com, meaningfulwomen.com, lovesystems.com)