Jump to content

A múltad lett a jelened?

2018. 10. 21. 19:00

Azzal nem kell foglalkozni, hogy életünk párját nem elsőre találjuk meg. A múltat elengedve meneteljünk előre, azonban a kapcsolataink az életünk minőségjelzői is. Ami egyszer véget ért, az lezárt, vagy mégsem?

Van az a mondás, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Ha csak a káposztára igaz ez, akkor a kapcsolatokra nem érvényes. Mégis vannak olyan párok, akik már egyszer (vagy többször) szakítottak, és az idő múlásával nem eltávolodtak egymástól, és mindegyikük élete más irányba ment, hanem újból egy párt alkottak. És persze a környékükben élők csak fogták a fejüket, hogy ebből mi sülhet ki, ha egyszer úgy döntöttek, hogy vége?

Márpedig minden attól a két embertől függ, hogy mit hoznak ki a kapcsolatukból, vagy mit nem. Egyszer ezek az emberek szerették egymást, de úgy istenigazából. Aztán valamiért mégis úgy döntöttek, hogy egymás nélkül folytatják az életüket. Talán nem a szerelem lángja égett ki két ember között, hanem valami egészen más állt kettőjük közé.

Minden kapcsolatnak megvan a maga története, amelybe törvényszerűen beletartoznak boldogabb, boldogtalanabb, könnyebb és sokkal nehezebb időszakok is. Az élet már csak ilyen. Dönthetnek úgy, ha a szerelmük olyan erős kötelék, hogy a nehézségeket együtt küzdik le, de érezhetik úgy is, hogy a problémára nincs más megoldás, mint külön boldogulni. Ha a második utat választják, akkor sem biztos, hogy az igazi megoldásra találnak rá.

Nincs arra törvénybe foglalt szabály, hogy a párok a szakítás után ne alkothatnának újból egy párt. Volt már arra is példa, hogy a házaspár tagjai a válása után mégis az együttélést választották. Immáron papír nélkül, mégis boldogan folytatták közös életüket. Egyszóval a kapcsolat újramelegítése nem mindenki számára rossz döntés. Amennyibe úgy érzik mindketten, hogy bár már egyszer kimondtátok a végét, mégsem érzik lezártnak a kapcsolatot, érdemes lehet új esélyt adni maguknak. Azonban a múltat szükséges maguk mögött hagyni. Bármi volt a szakítás oka, azt el kell engedni, mert az újrakezdésnek így adnak csak utat. Máskülönben bele sem szabad menni, mert csak egymás vádolása, bántása lenne a végeredmény.

Két ember egymáshoz való visszatérése nem azt jelenti, hogy újra tudnak mindent kezdeni, de ha arra döntenek, hogy újból belevágnak, akkor még van láng, van közös terv, és talán még a rózsaszín köd is visszatérhet. Ezzel azért óvatosan, ugyanis már máshogy kell látni a kapcsolatot.

Figyelembe kell venni azt, hogy a szakítás óta milyen változásokon mentek át a pár tagjai. Történt az életvitelben, a személyiségben olyan irányú változás, amely megerősíti a kapcsolat újrakezdését? Kétszer ugyanabba a hibába belelépni nagy butaság lenne.

Az újrakezdés nem azt jelenti, hogy úgy tesznek, mintha sosem látták volna egymást azelőtt, és most kezdenék az ismerkedést, de a múltbéli életük legyen az erős alap, amelyre fel lehet építeni az falakat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)