Jump to content

Párok közötti évődés – Vége vagy van folytatás?

2018. 11. 25. 19:00

Sokunk szereti a viccet és szeret nevetni is. A legjobb pedig az, amikor nemcsak szeretjük, de értjük is, és magunk is benne vagyunk a viccelődésben. Mert nevetni jó, ám vannak, akik ezekre érzékenyebbek, és nem úgy veszik a mókát, mint ahogy szánjuk.

Egyes személyekkel tovább elmegyünk a viccelődésben, és az akár komolyabb szóváltásokat sem vesszük magunkra, mert tudjuk, hogy mindaz csak csipkelődés, és a hasonló erejű visszacsapásra is pontosan így reagál a másik személy. Mintha macska-egér játékot űzne két ember, mindezt ártatlanul, fájdalmat nem okozva.

És vannak azok a szavak, amelyek mások szájából – olyanokéból, akik nagyon közel állnak hozzánk és nagyon szeretjük őket – szinte fájdalmasak. A szerelmesek között megvan a tűz, a harmónia, de olykor-olykor kedves szavak helyett egymás hibájával hozakodnak elő, mindezt azonban játékos, vicces formában adják a másik tudatára. Jó esetben mindketten nevetnek, ha azonban rosszabb napon találja el egy tréfa az érzékenyebb felet, esetleg nem érti abban a viccet, akkor sértődés, veszekedés is lehet a viccelődés következménye. Nem mindegy, hogyan viccelődünk, és az nem elhanyagolható, hogyan reagál arra a társunk.

Sőt a viselkedés tanulmányozásával foglalkozó kutatók szerint az, hogy párunk hogyan reagál a viccelődésünkre arról is árulkodik, hogy mennyire boldog és harmonikus a kapcsolatunk. Sőt a viccelődésre adott reakcióból arra is lehet következtetni, hogy a kapcsolat a végét járja-e vagy sem.

A legnagyobb szerelemben is cukkolhatjuk egymást a párunkkal. Édes évődés ez, amit úgy érzékelünk, és arra úgy reagálunk, mint egyfajta tüzet csiholó játék. Legalábbis abban az esetben, ha tényleg mélyek az érzelmek, és értjük a mókát. Erre mindkét fél mosollyal reagál, nevetnek egymáson és nincs sértődés. Nem mindennapos szekálásról van szó, de alkalomadtán jól jöhet egy ilyen szópárbaj a felek között. Nos, akik így élnek, azok között erősebb a vonzódás. Ezek a viccelődések, szekálások és az arra reagáló nevetés, mosolygás egyértelmű jele annak, hogy boldogok együtt, jó a szexuális életük is, és a hosszú kapcsolatra számíthatnak együtt. Nagyobb társasági eseményen is boldogan tudnak civódni, és még sincs harag, sértődés.

Mindenki tévedhet, hibázhat. Van, akit ezt nyíltan felvállalja, míg mások szeretnék elfelejteni, és soha többé fel nem hozni. Még rosszabbul eshet, ha egy ilyen történéssel a párja hozakodik elő, még akkor is, ha csak viccelődni akar. Ez elsülhet balul is, mert nemhogy megnevettetné párját és szócsatára bírná, de egyenes megbántódás, sértődés lesz a vége. Ha a párkapcsolati évődések sorozatosan sértődéssel végződnek, az érezhetően nem jó felé tartó kapcsolati minőség. Ebben a helyzetben az egyik fél biztosan kellemetlenül érzi magát, így akár viták, szakítás is lehet a vége annak.

Természetesen kőbe vésett szabályok erre nézve nincsenek, így még azok számára is eshet rosszul egy viccelődés, akik szeretik a tréfákat, de függ az a hangulattól, a személyiségtől. Egyesek pedig szeretnek a középpontban lenni, és élvezik a heccelést, amibe a társa lehet a partnere vagy nem. Mások pedig nem élvezik, hogy a reflektorfényben vannak, ezért kínosnak, kellemetlennek ítélik a szituációt, pláne, hogy többen veszik körül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)