Jump to content

Idősebb nő, fiatalabb férfi, mégis egy pár

2018. 11. 27. 17:00

Anyakomplexus? A másik fél részéről pedig kapuzárási pánik, vagy örömérzet, ha valakiről úgy gondoskodhat, mintha a fia lenne? Vajon mi tart össze egy fiatal férfit és egy jóval idősebb nőt?

Egyre több pár vállalja fel olyan kapcsolatát, ahol az egyik fél jóval fiatalabb a másiknál. Ha a nő a sokkal fiatalabb, akkor apakomplexusnak vélik a kapcsolatot, vagy még inkább anyagi hátteret sejtenek abban, amiért egy, akár húszon évekkel fiatalabb nő egy idősödő férfiban találja meg a párját. Ám, ha a nő az idősebb, oldalán egy fiatal férfival jelenik meg, akkor az anyakomplexusra gondol mindenki. Sokak számára ez elítélendő, de ahogy mondani szokták, a szerelemben nincsenek határok, korhatár sincs.

Való igaz, hogy tényleg léteznek olyan szerelmek, ahol a nagyobb korkülönbség ellenére a szerelmesek igazán szépen élnek együtt úgy, hogy a nő a korosabb. Vajon miért működhetnek az ilyen kapcsolatok?

A nagy korkülönbség ellenére együtt élő szerelmesek látványa ugyan egyre több, de még mindig sokakat megdöbbent az, hogy egy középkorú nő, egy nála jóval fiatalabb férfi oldalán mutatkozik. Ez akkor igaz, ha a korkülönbség szemmel látható a felek között. Egy fiatal,  sugárzó férfi mellett egy már ráncokkal megtűzdelt nő látványos eltérést mutat. Csakhogy a mai középkorú nők többsége odafigyel kinézetére, egészségtudatos élnek, és éveket letagadhatnak a korukból. Nemcsak a kinézetük hazudtolja meg a korukat, hanem önállóságuk is. Sok nő ugyanis céltudatosan törekszik célja felé, erős, akaratos. Egy fiatal férfi számára a saját korosztálybeli nők egészen mást képviselnek. Lehet, hogy éve óta keresi a párját, sok randit, egyéjszakás kapcsolatot maga mögött tud, de a korosztályából egy olyan személyt sem talált, akivel el tudná képzelni az életét. Ha jókor és jó időben toppan be az életébe egy karizmatikus személyiségű, vonzó, de idősebb nő, lehet, hogy első látásra megdobban a fiatal férfi szíve.

Az a nő, aki már tapasztalt a világban, érték sikerek és kudarcok, sokkal céltudatosabb az élet minden területén. Egy középkorú nő már élhetett házasságban, szülhetett gyerekeket, és az is lehet, hogy sokáig egyedül vállalta magára a gyermeknevelést. A sokrétű és nehéz feladatok megerősítették, kapcsolatot sem minden áron keres. Egy ilyen nőre a fiatalabb férfi bálványként tekinthet. A sokat megélt nőnek hízelgő az ilyen fokú figyelem, míg a férfi szívét táplálja az, hogy felnézhet egy nőre.

Természetesen kapcsolat csak akkor alakulhat ki, ha a vonzerő kölcsönös, és a nő képes felvállalni a fiatalabb férfivel való kapcsolatát. Szinte biztosan lesznek körülöttük olyanok, akik kételkedni fognak a szerelmük kimenetelében, és a fiatalabb nők irigyként tekinthetnek az idősebbre. Ha a kapcsolat alapja azonban az igazi szerelem, akkor nemcsak őket nem érdekli a korkülönbség, de a külvilágból érkező irigyekre, rosszallásokra sem figyelnek.

A fiatalabb férfi az idősebb nő mellett nemcsak sokat tapasztalhat, de ha igazi szerelemről van szó, akkor rendhagyó kapcsolatot tudhat magáénak. Ez a nő pedig kivirágzik, üdébb és még szebb lesz. Nemcsak a fiatalabb párja fiatalítja meg, hanem a boldogság, amelyet a fiatal párjával él meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)