Jump to content

Online érzelmi játszótér

2018. 12. 10. 19:00

A boldogságot és a célunkat megtalálni az életben, ez a legnagyobb kihívás. Ha teszünk az ügy érdekében előrelépést, akkor is számos nehézséggel találhatjuk szembe magunkat. Ha pedig meg sem mozdulunk, akkor egyre távolodunk a boldogságtól.

Céltudatosak és boldogok nemcsak párkapcsolatban lehetünk, de egyedülállóként vágyunk a jó párkapcsolatra. Egyedül is megtalálhatjuk számításainkat, de eljöhet az a pont, hogy szeretnénk megosztani életünket valaki mással, egy arra méltó személlyel. Aki nem bízik abban, hogy bárhol és bármikor találkozhat igaz szerelmével, élete párjával, az talán az internetes társkeresők világába is bemerészkedik. Abban bíznak a legtöbben, hogy a világháló segítségével, nagyobb eséllyel találhatják meg életük párját, hiszen sokan keresik ebben a formában a társukat. Mondhatni, a bőség zavarával találkozhat az, aki egy vagy akár több társkeresőre regisztrál.

A megfelelő paraméterek megadásával és beállításával indulhat a keresés és az ismerkedés. Az újonnan érkezők számára minden és mindenki új lehet, talán még izgalmas is. Mozgalmasságot hozhat az életükbe, ha megnézik az adatlapjukat, ha a szimpátiára utaló visszajelzéseket, akár üzeneteket kapnak. Ez kinek ne tetszene? Még inkább pozitív gondolkodásra ad okot, ha a társkereső alkalmazáson keresztül egyre többet üzenettel bombázzák egymást. Az oda-vissza történő levelezés során egyre többet megtudhatnak egymásról a szimpatizáló felek. Ha pedig minden annyira stimmel, az egyenes utat jelent az élő találkozáshoz. Nem? A jó randevú után is azt a következtetést lehet levonni, hogy jöhet a következő találkozó és nincs megállás a kapcsolatig. Csakhogy még a jó kezdet sem jelenthet garanciát arra, hogy lesz egyáltalán következő találkozás, nemhogy kapcsolat.

Az online társkereső oldalakon sok olyan személy keres társat – vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy jelen van a felületen -, akinek magánélete egyáltalán nem tiszta, nem lerendezett. Az ilyen emberek azonban nagy törést és kárt okozhatnak azokban, akik tényleg készek és nyitottak az ismerkedésre, egy új kapcsolatra.

Teljesen érthető, hogy olyanoknak nincs keresnivalójuk egymás mellett, akik között nincs meg a megfelelő vonzódás. Talán fájdalmas azzal szembesülni, ha valakit elutasítanak, ám még így is ez a legkorrektebb út. Egyszer még hálás is lehetünk az ilyen személynek. A sokkal kegyetlenebb megoldás, hogy annak tudtában hitegetnek valakit, ha jól tudják, hogy semmi nem alakulhat ki közöttük. Az első találkozás után nyilvánvaló lehet mindkét fél számára, hogy érdemes-e folytatni az ismerkedést vagy sem. Ha azonban az egyik fél tudja, hogy esélytelen a kapcsolat folytatása, ám ezt mégsem tisztázza a másik féllel, hanem hitegeti, és akár további találkozásokba is belemegy, úgy reményt ad arra, hogy bízzon valakiben, az életben, egy új kapcsolatban reménykedjen.

Sajnos nagyon sokan vannak, akik számára az online társkeresés egy érzelmi játszótér, ahol kedvükre játszadozhatnak olyanokkal, akik társat keresnek maguknak. Ők azok, akik nem kezdeményeznek beszélgetést, nem adnak pontos választ arra sem, hogy mikor lenne aktuális találkozás. Fontos lenne időben felismerni azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy csak játszik valaki vagy tényleg komolyabban keres.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)