Jump to content

Mit ad a boldogság?

2018. 12. 11. 19:00

Mindenki vágya, hogy boldog életet élhessen, de a boldogság fogalma mindenki számára mást jelent. Az biztos, ha elégedettek vagyunk az életünkkel, azt érezzük, meglátszik rajtunk, még a külvilág is észreveheti.

A boldogságot nem a pénz mennyisége befolyásolja, de tény, hogy léte sokkal könnyebbé teheti az anyagias világban való boldogulásunkat. A szerető család, a szerelem, a boldog és egészséges gyermek, a kiegyensúlyozott párkapcsolat, az egészség, az anyagi jólét mind hozzájárulhat boldogságunkhoz. Sőt ezekben egyensúlyra is szükség van ahhoz, hogy az életünkre azt mondhassuk: boldogok vagyunk.

Az anyagi jólét mit sem ér, ha nincs olyan személy, akivel élvezhetné ezt a fajta gazdagságot. Tehát sokan vágynak arra, hogy végre boldog párkapcsolatot tudhassanak magukénak. Akinek sikerül, az átélheti a szerelem minden csodáját, ha tényleg arra a személyre talált rá, akivel meg tudja és akarja osztani az életét. A szerelem hihetetlen hatást tud kifejteni, ráadásul nemcsak azokra, akik átélik, hanem még a környezetük is részesülhet abból az energiából és örömből, amelyet az igaz szerelem tud kibocsátani. A szerelem tehát még a külvilágra is hat, de a szerelemben fürdőzők egyenesen tudatmódosítóként élvezhetik a szerelem erejét.

Azok, akik boldog párkapcsolatban élnek, sokan irigylik, amiben vannak. Nemcsak az irigylésre méltó, hogy megtalálták egymást, és akár nehézségek leküzdése után is egymás mellett maradtak, hanem estükben még az egészségükre is hatással van a boldogság. Az ugyanis erősíti az immunrendszert. Még a szervezetünk is támogat abban, hogy jobban élvezni tudjuk a boldogságot. A boldogság ugyanis ellenállóbbá teszi a szervezetünket a kórokozókkal szemben. Az átható boldogság hatására csökken a kortizol nevű stresszhormon szintje, így nemcsak ellenállóbbak, de nyugodtabbak is leszünk.

A szerelem, a beteljesedett szerelem, a boldogság megerősíti a szívet. A kiegyensúlyozott párkapcsolatban, boldogan élők éjszakái is nyugodtabbak lehetnek. Szerelmes állapotunkban is felléphetnek problémák az élet bármely területén. Azonban még így is nagyobb esély van arra, hogy társunk mellett sokkal jobbat és pihentetőbbeket aludjunk. Akkor is történhetnek kellemetlenségek, számos megoldandó feladat nyomhatja a vállunkat, de ha a párunkkal közösen vár ránk a megoldás, az nyugtatja a lelkünket.

A boldog párkapcsolatban nem ismert a depresszió. A szerelmesek nem elnyomják egymás fényét, hanem tovább táplálják és szítják azt. Egymás támaszai akkor is, ha probléma merül fel, és a boldogságban is együtt fürdőznek.

A párkapcsolati boldogsághoz hozzájárulhat a rendszeres és jó nemi élet. Sőt mi több, nagy összetartó kapocs lehet. De a jó intim együttlétek hatással vannak a párok testi és lelki egészségére is, valamint a kapcsolatukat is még boldogabbá teszi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)