Jump to content

Kapcsolati bölcső, amiben ringatjuk magunkat

2019. 01. 16. 19:00

A legfőbb vágyunk az olyan szerelemnek a megélése, amely lángol, ég, és évek múlva is csak kissé csitul ez az érzés. Már az első pillanatokban tudjuk, érezzük, hogy ő az igazi.

Van, aki számára ez sosem tapasztalható állapot. Mások pedig úgy jönnek rá, hogy szerelmek között mekkora különbségek lehetnek, hogy az előző, igaz szerelemnek hitt kapcsolat megbomlása után egy sokkal intenzívebb és igazabb érzést él meg egy másik emberrel. Szó sincs arról, hogy az előző kapcsolatokban nem szerelmet élt meg, csupán annyi történt, hogy más személlyel a szerelem is más lehet. Ha végre rátaláltunk arra, akivel azt érezzük, hogy minden sínen van, és az első pillanattól kezdve az volt az érzésünk, mintha mindig őt kerestük volna és előző kapcsolataink azért mentek tönkre, hogy hozzá sodorjon az élet.

Boldogságunk nemcsak tőlünk függ a szerelemben, hanem az mindig két ember közös ügye. Éppen ezért nincs általános és jól bevált recept arra nézve, hogyan és kivel lehetünk boldogok. Megtalálhatjuk az igazit, azt, akivel úgy érezzük, hogy teljes mértékig összeillünk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kapcsolatunk, közös életünk minden nehézségtől, veszekedéstől, nézetletéréstől mentes lenne. Mintha egy búra alatt lennénk csak mi ketten és ránk semmi rossz nem hat. Na, persze! Szép is lenne így, de unalmas is lenne, nem így gondolod? Azért, mert egymásra találunk a szerelmünkkel, még nem azt jelenti, hogy személyiségeink, testünk és gondolatink is összeforrnak eggyé. Természetesen mindenki hozza a saját jó és rossz tulajdonságait, megszokásait, így előfordul, hogy ezek a másik fél számára idegenek, furák, akár szinte elviselhetetlenek is.

Az igazán érzéki és mély szerelemre vágyunk kapcsolatainkban. Egyesek a szerelmet többször is átélik az életükben és ami fontos, hogy nem ugyanazzal a személlyel. Előfordulhat, hogy régebb óta tartó, de szerelmen alapuló kapcsolatunkban is beléphet az életünkbe egy olyan személy, amely mással kecsegtet és kísértésbe hoz. Ez azt jelenti, hogy már nem működik a kapcsolatunk? Véget ért a szerelem? Egyáltalán nem biztos, hogy erről van szó, csupán a megszokásból kicsit kilépve felkavarja az állóvizet egy mással kecsegtető személy jelenléte. Tőlünk függ, hogy mennyire tudunk elcsábulni egy ilyen lehetőségtől.

Tapasztalhatjuk magunk körül, hogy hányan nyugodnak bele egy olyan kapcsolatba, amibe már nem tudnak tüzet csiholni, a régi érzéseknek a nyoma sem található, de mégis együtt vannak, mert az legalább biztos. Sokan azonban meg merik tenni azt a lépést, hogy egyedülállóvá válnak, és új esélyt adnak magunknak valaki mással. A hosszú távú kapcsolat azonban nem kell, hogy egyenlő legyen az unalommal. Csakis két emberen múlik, hogy mennyire tudják megújítani, újból és újból felszínre hozni azokat az érzelmeket, amelyeket a legelején tapasztaltak.

A szerelem mindenki számára elérhető, de egyáltalán nem kötelező leosztása a sorsnak. Ehhez szükséges a mi jó hozzáállásunk, kell hozzá némi szerencse is, hogy jókor legyünk jó helyen, amikor a szerelmünkkel találkozhatunk. Ha sikerült megtalálni a párunkat, akkor becsüljük meg, tegyünk azért, hogy felpezsdítsük a kapcsolatunkat időről időre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)