Jump to content

Nincs titok, de annál nagyobb a boldogság? Nem biztos

2019. 01. 24. 19:00

Jól tudjuk, hogy mennyire különbözünk mi emberek egymástól. Életünk során már azt is tapasztalhattuk, hogy a kapcsolataink sem egyformák.

Egy új kapcsolatban az egyik főszereplő mi magunk vagyunk, és feltételezzük azt is, hogy ismerjük önmagunkat, de amikor egy új személy lép be az életünkbe, akkor reagálhatunk egészen meglepően is. Az, hogy milyen a szerelmünk személyisége, viselkedése, mennyire mély érzelmek uralják a kapcsolatot, mind hatással van arra, hogy azon belül hogyan mozgunk benne.

Sosem voltál az a becézős fajta, de amióta együtt vagy jelenlegi pároddal le sem tudsz állni a kedves megszólításokkal?

Az előző kapcsolataidból hiányzott a sok testi érintés, de most van benne részed bőven új kedvesed mellett? Örülj, és élvezd!

Az, hogy ki milyen titkok létezését engedi meg párkapcsolatában, ugyancsak a párkapcsolatban élőkre van bízva. Léteznek párok, akik életüket, mindennapjaikat totális szimbiózisban élik, vagyis az ő baja az én bajom is, de az örömhöz is pontosan így állnak hozzá. Ők azok, akik jobbnak tartják, ha mindent őszintén és nyíltan elmondanak egymásnak, mert egy csapatként, közösen léteznek. tudniuk kell egymásról mindent, hiszen csak így működhetnek jól közös életükben. Nemcsak irigylésre méltó az ilyen kapcsolat, de közöttük a kommunikáció is jól működik.

Azt tudjuk és igényeljük is kapcsolatainkban, hogy őszinteség, hűség és a szeretet legyen az alapja annak, hogy valakivel együtt vagyunk, de elengedhetetlen a jó párkapcsolathoz a jó kommunikáció. Márpedig felmérések arra mutattak rá, hogy a régebben együtt élő párok alig beszélnek egymással. Hiba azt gondolni, hogy e nélkül, egymás mellett élve a kezdeti lángolást tartani lehet.

Hogyan működhetne egy kapcsolat anélkül, ha nem lennének ismertek számunkra társunk gondolatai, amelybe beletartozhatnak jó és rossz történések, álmok, vágyak? Hogyan lehetne közös jövő anélkül, hogy nem beszéljük meg egymással azt?

Annak is van azonban veszélye, ha mindig és mindent tudunk párunkról, gondolatukról, vagy ha mi nem tudunk sejtelmesek lenni. Olykor felkorbácsolhatja a kedélyeket apró titok és titokzatosság. Ha ugyanis unásig beszélgetünk ugyanarról, akkor kiismerhetővé válunk. Az igazi kapcsolatban "mi" létezünk, de meg kell engedni szerelmünknek, hogy hadd legyen olykor csak ő, és nekünk is kijár a csak én állapota. Be is zárhatjuk magunkat a szerelem kalitkájába, de mint ahogy a csak kalitkában élő papagáj is boldogtalanná válik, úgy válhat nyögvenyelőssé egy egykor virágzó kapcsolat is.

Olykor jobb, ha megtartunk magunknak gondolatokat és titokként kezeljük. Ezt megteheti párunk is. Sosem azt jelenti, hogy egy titokról ne beszélhetnénk párunknak, csak meg kell találni a legalkalmasabb pillanatot.

A szerelem és a kapcsolat tehát nemcsak akkor működőképes és jó, ha minden pillanatunkról beszámolunk a párunknak. Kell egy kis levegőt hagyni egymásnak. Egy kis titokzatosság lehet vadító és csábító, amely újratüzelheti a kapcsolatot, így nemhogy megronthatja, de egyenesen segíthet is jobbá tenni azt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)