Jump to content

Okok, hogy miért válts több csókot kedveseddel

2019. 01. 30. 19:00

A szerelem egy igazi mozgatórugója az életünknek, és nincs olyan, aki ne vágyna arra, hogy valakivel szerelembe eshessen. A szerelemhez hozzátartoznak a csókok, az érintések, a testiség, a szép szavak.

A szerelemben – a beteljesedett szerelemben – teljesen egyértelmű, hogy keressük a szerelmünk közelségét. Állandóan vele szeretnénk lenni, ha mégsem tudunk, akkor gondolataink mindig körülötte forognak. Amikor pedig újból találkozunk vele, akkor egymás karjaiba omlunk, ölelkezünk, csókoljuk egymást. A csókolózás tehát a szerelem alapeleme és szükséges is ahhoz, hogy a kapcsolatban elmélyülhessünk, közel érezzük magunkhoz a párunkat.

Az ajkak finom összeérintése, a test szoros összetapadása bizsergető a szerelmesek számára, és ez még akkor is így lehet, ha a kapcsolat már rég komollyá vált, közösen élik életüket a párok.

A kapcsolatok legelején, amikor még az ismerkedési fázisban tartanak a párok, akkor a szex még csak gondolatban létezik kettejük között. A csók váltása az első fázisa annak, hogy esély van a kapcsolat mélyítésére, és az esetleges együttlétre is. A csókváltás tehát jó, pláne akkor, ha olyan személlyel történik, akivel az érzelmek kölcsönösek. Alapozzunk tehát erre.

A csókolózás tehát azt feltételezi, hogy olyan valakivel kerülünk nagyon közel, akivel szeretjük egymást. Az ilyen csókváltás erősíti a párok között a kapcsolatot, a kötődést, és természetesen felkorbácsolja a vágyakat. Egy újbóli találkozás során váltott csókcsata felfokozhatja a vágyakat, így testileg és lelkileg is hajlandóbban vagyunk kitárulni párunknak, és fordítva.

A csók emellett azt eredményezi, hogy abban a pillanatban, néhány percben csakis magunkra és a társunkra koncentrálunk, így akár el tudjuk engedni a napi feszültséget és a gondot is. Még a szervezetünkben is csökken a stresszhormon szintje.

Talán azt sokan nem is ismerik, hogy a csókolózás akár a súlycsökkenéshez is hozzájárulhat. Azt tudjuk, hogy a szex során sok kalóriát elégethetünk, de már a csókolózás is segíthet ebben, mert amíg ajkaink összeforrnak párunkéval, a szívünk hevesebben ver, a szervezet nagyobb mennyiségű adrenalint termel, amely pedig jó hatással van az anyagcserére. A szív egészségét is védelmezi ezáltal.

A csókok váltásával arcunk sok izma megmozdul, amely azt is jelentheti, hogy ezek az izmok edzésbe hozásával kisimulhatnak apróbb ráncok.

Arról már volt szó, hogy a csókolózás eltereli a figyelmünket a problémákról, emiatt csökkenti a bennünk lévő feszültséget is, de akár fájdalomcsillapítóként is dolgozhat, mert endorfin is termelődik szervezetünkben azalatt, amíg párunkkal ajkunk összeér. Az endorfin fájdalomcsillapító hatású.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)