Jump to content

A tüzet táplálni szükséges

2019. 03. 07. 19:00

Van az a mondás, hogy kesergünk azon amink nincs, és csak akkor vesszük észre, hogy milyen gazdagok vagyunk, ha valamit vagy valakit elveszítünk.

Emberi kapcsolatainkra is igaz lehet ez. A család a legközvetlenebb és legfontosabb, legszorosabb kötelékünk, mégis a felpörgött életmódunkban olykor mellőzni kényszerülünk családtagjainkat.

Nem azért, mert ez a vágyunk, hanem mert mindenki teszi a dolgát az iskolában, a munkahelyén. Az otthon az a terep, ahol pihenhetünk, nyugodtak lehetünk, természetesen a napi teendők ellátása után. Mégis muszáj beleszőni a mindennapokba a beszélgetést, az egymásra való odafigyelést, törődést, mert csak így tartható fenn a család és a párkapcsolat harmóniája.

Az időhiány, a felgyorsult életmód szinte mindenkire jellemző, ehhez kell alkalmazkodnunk, és megfogni minden lehetőséget, hogy egy-egy napból kihozzuk a legjobbat. Az időhiány, az egymástól való elhidegülés számos párkapcsolat megrontója lehet. Amennyiben érezhető az eltávolodás, és nem cél a külön utakon járás, akkor tenni kell azért, hogy a szerelmesek visszataláljanak egymáshoz.

Ahogy ahhoz is mindkét ember szükséges, hogy a kommunikáció megszűnjön, és a kapcsolat a szakítás felé terelődjön, úgy annak jobbá tételéhez is szükséges mindkét személy. Nagyon sok párkapcsolatból csupán a kommunikáció hiányzik. Habár kicsi problémának tűnik, tudjuk, hogy valójában akár a kapcsolat végég is jelentheti a kapcsolat (kommunikációs, testi) hiánya.

Mindenki életében jelen van az idő szorítása, a határidők tartása, a több szerepnek való megfelelés, de ez nem lehet mentség arra, hogy a párunkkal nem beszélünk, vagy ő nem beszél velünk.

Szánjunk időt egymásra! De mikor? Mondjuk reggel. Még, ha korábban is indul a párunk munkába, mint mi, vegyünk erőt magunkon, és ébredjünk vele együtt, vagy még korábban. A közösen eltöltött reggeli nemcsak az evésről szólhat. A reggeli kávé kortyolgatása mellett a napi történéseket, feladatokat is meg lehet beszélni, de ugyanúgy foglalkoztathat a jövőbeli terveink felvázolása. A reggeli beszélgetések nemcsak a naphoz adhatnak lendületet, de még a közös jövőhöz is. A reggel folytatott beszélgetésbe bele lehet szőni azt is, hogy aznapra kire mi vár, és akár az otthoni feladatokat is meg lehet osztani, és még jobb, ha az együtt valósítják meg a párok.

Napközben is annyiféle módja van annak, hogy kifejezzük párunk fontosságát, és ebben a technika nagy segítséget jelenthet. Nem muszáj egész nap a telefont nyomkodni, de egy kedves szó, egy gondolat sokat jelenthet.

Az esti vacsorázás, vagy csak közös tévézés újabb beszélgetésre, összebújásra adhat okot, amely az egymástól való eltávolodás ellenszere lehet. Akár egy hétköznap ebédje vagy vacsorája alkalmas lehet arra, hogy randevúzzatok. Még ha otthon teszitek is ezt, újra életet csiholhat szerelemetekbe. Amikor minden adott arra, hogy végre tartalmas időt töltsetek együtt, akkor ne foglalkozzatok olyannal, ami ebből az állapotból kirángathatna. Ha így tesztek, az elhidegülés, az egymás mellett élés nagy ívben elkerülhetővé válik.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)