Jump to content

Szerelem ide vagy oda – Amikor az ész dönt

2019. 07. 25. 19:00

Szeretni és szerelmes lenni ez az emberek vágya. Vannak időszakok, amikor nem csak ezért küzd, de mindenki szeretne egy igazi társat maga mellé, akivel tervezhet, szeretik egymást, és közösek a terveik.

A szerelem azonban kacifántos. Miért lenne az? Ha két ember szereti egymást, akkor nem lehet semmi akadály. Dehogynem! Beleszólhat maga az élet, családtagok, barátok, idegen emberek, félelem, munka, nem viszonzott érzelmek. Egyszóval bármi oka lehet annak, hogy a szerelmet ne úgy éljük meg, mint ahogy azt a romantikus, happy enddel végződő filmekben látjuk.

Amikor az egész lényünket elönti a rózsaszín köd, és emiatt olyan dolgokat sem veszünk észre, amelyek a külvilág számára egyértelműek, akkor máshogy látjuk a világot és persze a szerelmünket is. Azt gondoljuk, hogy ez az érzés örökké meg fog maradni, és mindig szinten tartható. Ha a ködben tapogatózva vissza tudunk találni a valósághoz, akkor vehetjük észre, hogy miben vagyunk, ki mellett vagyunk, mi történik körülöttünk.

A kapcsolat alapja a szerelem, az őszinteség, a bizalom. A szerelem nélküli párkapcsolat elképzelhetetlen, de még a meglévő mély érzelmek ellenére is dönthet úgy valaki, hogy véget vet a párkapcsolatának. Komoly döntést hoz az, aki a szerelemmel szemben a szakítást választja. Mégis fontos meglépni ezt a lépést akkor, ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel a kapcsolatban. A megcsalás, egy másik személlyel való viszony egyértelmű jele annak, hogy a szerelmünk nem csak felénk tartogatja érzéseit, de még csak megcsalás sem szükséges ahhoz, hogy úgy érezzük, nem vagyunk elegendőek. Ha már nem először találkozunk azzal, hogy a párunk másokkal foglalkozik egy-egy alkalom során, de azt olyan látványosan teszi, mintha mi jelen sem lennénk, nemcsak megalázó, de sértő is.

Szerelem ide vagy oda, elszállnak az illúziók, ha mindig csak az egyik ad a másik számára, és amikor szükség lenne bármilyen jellegű segítségre, akkor a párunk kitáncol mellőlünk. Egyszer szemet lehet efelett hunyni, de mindig nem. A kapcsolat egyoldalú jellege hamar felszínre kerülhet, és ez valószínűleg nem is fog változni és így még a nagy érzelmek is arra sarkalhatják a szerelmeseket, hogy szakítsanak. A lángoló szerelem ellenére sem azon fáradozik a társunk, hogy segítsen, ahogy mi is tesszük? Nyilvánvaló jel arra nézve, hogy valamit tanulnunk kellett egymástól, de a közös utunk csak rövid ideig tartott együtt, szét kell válnia.

A közös élet tervezése a szerelemben az egyik legjobb rész. Ez pedig nemcsak a kapcsolat elején működhet, hanem a későbbiek során is (családtervezés, házvásárlás, nyaralás megtervezése, ház átalakítása stb.). Ez azonban nem mindegyik kapcsolatban működik, méghozzá valószínűleg azért nincsenek közös tervek, mert nem is kell együtt lenniük. Már a szerelem legelején érezni lehetséges azt, hogy nem egyfelé tartunk, de a köd miatt ez csak később realizálódhat bennünk. Amikor viszont kitisztul az ég, nyilvánvalóvá válhat, hogy nincs keresni valónk egymás mellett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)