Jump to content

Az anyós-meny viszály

2020. 06. 18. 19:00

Számtalan anyósvicc született már, amely olykor annyira találó, hogy többen magukénak érzik a vicc szituációját.

Csak ízelítőül néhány anyósvicc a sok közül.

- Tudod mi a különbség a bengáli tigris és az anyós között?
- A bengáli tigris megszelídíthető.

***

- Mi az: ha feldobják anyós, ha leesik semmi?
- Nagy mázli!

Miért van az, hogy nagyon sokan vannak rossz véleménnyel életük párjául választottjuk anyukájáról? Minden anyós ennyire nehéz eset?

Talán te magad vagy abban a helyzetben, hogy az életedben is érzed az anyós mérgező hatását, vagy épp a te anyukádra érkezik panasz a párod felől. Szerencsés vagy, ha se egyik, se másik változat nem érvényesül az életedben, de talán ismerhetsz olyat, akinek életét megkeseríti az anyósával való állandó viaskodás, elmérgesedett kapcsolat. Nagyon sokszor az anyós és a meny között fajuk el úgy a viszony, hogy egymás közelében sem tudnak meglenni. Állandósuló feszültség, rossz légkör lehet úrrá, ha mind az anyós, mind a meny egy légtérben jelenik meg. Mi lehet annak az oka, hogy ennyire feszültté válhat a helyzet?

A szülők beleszoknak abba, hogy tudják, mi a jó gyermekeiknek. Amikor még kicsi a gyermek, valóban a szülők irányítják, terelgetik gyermekeiket, de azt is el kell fogadni, hogy felnőnek és felnőttként saját döntéseket hoznak. Még ha olyat is, ami a szülőknek nem tetszik. Ilyen lehet a párválasztás is. Megesik, hogy az anyós egyszerűen nem azt a párt képzelte el gyermeke mellé, mint akit kapott. Nem a fizikai megjelenéssel lehet a probléma, hanem azok az értékrendek térnek el annyira egymástól, amit az anyós, és gyermekének választottja képviselnek.

Egy másik, általában ki nem mondott, de tudat alatt frusztráló és feszültséget keltő, ha az anyós túl vonzónak találja gyermeke párját. A túl vonzó külső azt kelti a gyermekét féltő anyában, hogy nem a legjobb választás, mert nem lesz hosszútávú kapcsolat. A szépség arányával növekszik a kicsapongás esélye is, ettől szeretnék az anyák megkímélni már felnőtt csemetéjüket is, ezért bizalmatlanság, előítélet övezi a választott személyét.

Az anyós-meny konfliktus egyik fő forrása, hogy az anya nem akar, nem tud elszakadni fiától és nehezen viseli azt el, hogy egy másik nő is rajong érte. Megkezdődik a szeretetért való küzdelem. Az anyák érezhetik úgy, hogy már nem kapják meg gyermekeiktől azt a figyelmet, mint a párkapcsolatuk kialakulása előtt. A fiús anyák különösen szívükre vehetik azt, hogy fiuk egy másik nőért rajong.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)