Jump to content

Lelki társ, a gondjaink megoldója

2020. 08. 03. 19:00

Mindenki vágyik az őszinte, tiszta érzelmekre. Arra a szerelemre, amely tartósan megmarad az életünkben, és jól érezzük magunkat benne.

A nagy szerelmünkre szoktuk azt mondani, hogy ő egyben a lelki társunk is. A lelki társ azonban nem csak azt jelenti, hogy az életünkben jelentkező minden feladatot megold. Márpedig sokan azt gondolják, hogy az igazi lelki társ betoppan az életünkbe, és mi attól fogva lógathatjuk a lábunkat. Nem feltétlenül úgy segít nekünk, hogy átveszi tőlünk a problémák megoldását.

Fejlődés általa

Az igazi lelki társ tényleg mellettünk áll jóban és rosszban is, és a legtöbbször szavak sem kellenek ahhoz, hogy megértsük egymást. Azzal azonban senki nem segít a társának, ha mindig és mindent megold helyette. Ahogy a gyermeknevelésben sem előnyös, ha mindig a szülők végeznek el minden feladatot gyermekük helyett is, úgy a párkapcsolatban sem ez a járható út. A lelki társ azzal tud segíteni párjának, hogy mindig és mindenkor társa mellett van. A legjobb motivációs erőt jelenti egymás számára az, ha a lelki társak egymásra találnak.

Nem arról van szó, hogy ha összetalálkozunk a megfelelő személlyel, akkor minden terhünket átvesz tőlünk, és őt agyonnyomja a mi feladatunk súlya is. Az igazi lelki társ nem feltétlenül helyettünk oldja meg a gondokat. Sokkal inkább együtt fejlődve, közösen kijárva a helyes utat, rávezet arra, hogy mi is lenne a helyes cselekedet ahhoz, hogy kilábaljunk a saját bajunkból.

Azt gondoljuk, hogy a lelki társ az a személy, aki kiegészít minket. Való igaz, hogy lehetnek olyan erényei, amelyek bennünk nem vagy alig megtalálhatók, de az ilyen társ nem kiegészít, hanem kihozza belőlünk azt, ami amúgy bennünk lakozik, csak eddig nem volt megfelelő személy, aki ezt ki tudta volna csalogatni.

Nemcsak az erényeinkre mutathat rá egy ilyen személy, de arra is felhívhatja a figyelmünket, hogy milyen negatív tulajdonságokkal bírunk, és azon hogyan lehetne finomítani. Bizony, a fejlődés nagy önismereti túra is lehet. Van, hogy keményen megtapasztalhatjuk, hogy milyenek vagyunk valójában, ezáltal azt is megtudhatjuk, hogy vannak olyan területek, amelyeken még lehet csiszolni, módosítani.

A lelki társunk tehát megoldhat problémáinkat, de sosem csak az ő feladata és felelőssége. Az önismeret rögös és olykor fájdalmas útjára terelve válunk jobb emberré. Erővel, helyes meglátással felvértezve indulhatunk bele életünk csatáiba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)