Jump to content

Legyen vége

2020. 08. 19. 19:00

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba. Így tartja a mondás, amely az állandó változásra utal, azonban a kapcsolatainkban mégis visszatérhetünk oda, ahonnan már kiléptünk.

Te vagy a környezetedben valaki bizonyára volt már olyan párkapcsolatban, amely mintha sosem akart volna véget érni annak ellenére, hogy benne sem volt már jó senkinek. A kutya-macska kapcsolatra jellemző, hogy vonzódnak egymáshoz, de az együttlét, a túlzott közelség is frusztráló a felek számára. A szakítás tűnhet a legjobb döntésnek, ám amikor ez megtörténik, csak néhány napig jelent megoldást. Hiányozni kezdenek egymásnak. Nagy beszélgetések, egymásnak tett ígéretek hagyhatják el az ajkakat azt illetően, hogy a felek helyrehozzák a kapcsolatukat. Valameddig működőképesnek érezhető a kapcsolat, aztán megváltozik minden.

Ez a bizonytalanság, elégedetlenség, valaminek a hiánya szerencsére sok kapcsolatban élő számára nem ismerős egyáltalán. Ők a szerencsések, de vannak, akik annak ellenére jutnak vissza egy már lezártnak hitt párkapcsolatba, hogy teljesen kiismerték a már elengedett személyt.

A szavak ereje

Hetek, hónapok vagy akár évek múlva még lehetünk olyan érzelmi helyzetben és egyedül, hogy ha ekkor talál meg az exünk, aki szép szavakkal igyekszik visszahódítani, sikerül is neki. Megadjuk az esélyt arra, hogy ami egyszer tönkrement, azt közösen megoldjuk. Pedig lehet, hogy mélyen a lelkünkbe vájt. Olyat is tehetett, amely az önértékelésünket is megbillentette. Mégis néhány szép szó és te elhiszed?

A te hibád

Ha a macska-egér játék nem először zajlott már le köztetek, és valami miatt mindig esélyt adtunk a kapcsolatnak, az a saját döntésünk volt. Mindenkinek adni kell második esélyt, de ha azzal sem tud valaki élni, akkor bizony a sors azt bebizonyítja. Ha ennek ellenére is visszatérünk egy olyan személyhez, aki mellett sehogy sem tudtunk önmagunk lenni, akkor a sors és önmagunk ellen dolgozunk. Megérdemeljük. Mégsem az önsanyargatás vezérel. Nem bántani akarjuk magunkat, mégis ez történik, ha egy halálra ítélt kapcsolat lezárása után is újból nyitjuk a kapukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)