Jump to content

Az a bizonyos első

2020. 09. 03. 19:00

Mindenkinek volt első szerelme. Köztünk vannak olyanok, akik számára az első szerelem a mai napig tart.

Beteljesült, beteljesületlen, rövid ideig tartó. Mindegy, melyik kategóriába tartozott az első nagy szerelmünk, egész életünkben emlékszünk rá. Évek, évtizedek telhetnek el úgy, hogy nem találkozunk és eszünkbe sem jut egykori, első szerelmünk, aztán valamilyen oknál fogva beugrik, hogy volt olyan is. Sőt elég élénken vissza tudunk rá emlékezni.

Szívesen is tesszük ezt általában, hiszen ekkor tapasztaljuk meg elsőként ezt a csodálatos érzést, amelyre aztán folyamatosan vágyódunk. A legjobb, ha az első szerelem beteljesül, azonban akkor is csodálatos, ha ez mégsem történik meg, hiszen az érzés hasonló. A fiatal szervezetben tomboló hormonok amúgy is nagy kavarodást keltenek és ha ezt még a szerelem is tetőzi, akkor igazán emlékezetessé válhat ez az időszak.

Az első szerelmünket tini korunkban éljük meg. Akkor, amikor semmilyen tapasztalattal nem rendelkezünk még. Új az érzés, egy másik személy közelsége, érintése, ölelése, csókja. Ezek megtapasztalása teljesen új terepet tárnak fel előttünk, amely izgalmas. A legszerencsésebbek azok, akiknek az első szerelmük beteljesül és életük végéig boldog ugyanez a párkapcsolat. A sokkal jellemzőbb azonban az, hogy az első szerelem után több következik, mire megállapodunk valaki mellett. Az első és eget rengető szerelem érzése annyira belénk ég, hogy ezek után szeretnénk ezt az érzést viszont köszönteni az életünkben. Minél több kapcsolatot élünk meg, annál nehezebben építünk ki bizalmat. Az ismerkedés is mehet nehézkesebben és lehet, hogy a kötődés is sokkal lassabban alakul ki. Az első szerelem, ha nem tart örökké, akkor annyira emlékezetessé válik az életünkben, hogy talán egy új kapcsolatra is csak később érünk meg, mert nehezebb a továbblépés.

Amikor először érzi az ember a mindent elsöprő szerelmet, attól megválni is nehezebb, még akkor is, ha érezhetően kihunyt a szikra. Ha mégsem úgy osztotta a sors a lapokat, hogy együtt öregszünk meg, akkor viszont ez a szerelem lesz az, amihez viszonyítani tudunk, ami tapasztalatot nyújt, amely megadhatja számunkra az alapot.

Egy-egy szakítás, ismerkedés során újból és újból eszedbe juthat az, hogy milyen volt az első szerelem. Sőt erre mindig szívesen emlékszik vissza az ember.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)