Jump to content

Felgyorsult kapcsolatok

2021. 01. 27. 19:00

A kapcsolatok java azon a két emberen múlik, akik benne vannak. Természetesen külső hatások is befolyásolhatják azt.

A koronavírus-járvány mindenképpen hatással volt és van az életünkre. A karantént megélők számára az hozhatott jót és rosszat egyaránt. Függ attól, hogy abból mit tudtunk kihozni. Ennek köszönhetően távolodó párok találhattak újra egymásra, de ennek ellentéte is előfordult. A kötelezően és kényszerűen együtt töltött időszak nem mindenki számára a szerelem fellángolását hozta.

Sokan ebben az élethelyzetben döbbentek rá arra, hogy kapcsolatuk zátonyra futott. A nyár hozott némi szabadságot, de ősztől újra a korlátozásokat tapasztalhattuk meg. Akik tartós párkapcsolatban, házasságban élnek, azt gondolnánk, hogy könnyebb a helyzetük, hiszen van társuk, akire támaszkodhatnak. Ideális esetben ez így is van. Az egyedülállók számára a karantén és a korlátozás ideje nem segít abban, hogy ráleljenek az igazi kapcsolatra. Mégsem lehetetlen, de ahhoz, hogy ez kiderüljön több találkozásra van szükség.

Felturbózva

A karantén és a korlátozás azonban újfajta nehézséget ad az újdonsült pároknak, az ismerkedőknek. Ha már egy ideje tart a levelezés, a kommunikáció többféle formája és a randevúk is ideálisan alakulnak, akkor logikusan több időt szeretnének egymással tölteni. Erre reagálnak a most ismerkedésben lévők is. Több friss páros döntött úgy, hogy a járvány korlátozásait kicselezve, a pozitív tapasztalatokra alapozva nagy reményekkel vágnak bele a kapcsolatba. A minél többszöri találkozás érdekében minden átmenet nélkül vágnak bele párok a közös életbe. Szinte semmilyen átmenetet nem biztosítanak arra maguknak, hogy fokozatosan megismerkedjenek egymással, hanem azonnal belevágnak a mélyébe. Ennek természetesen megvan a maga veszélye.

A túl gyors tempó miatt kiégve érezhetik magukat a párok, mert a rövidke időszakot, amit együtt töltenek többet élnek meg, mint mások hosszabb kapcsolat során. Ez pedig nem a legjobbat hozza ki a partnerekből. Azonban a gyors összeköltözés azt is eredményezheti, hogy gyorsabban kiderül, hogy két embernek semmi, de semmi köze sincs egymáshoz és képesek lesznek egymást elengedni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)