Jump to content

Megtalálod a párod az internet segítségével?

2021. 02. 03. 19:00

A koronavírus otthonmaradásra kényszerített, így nemcsak a tanulásban és a munkavégzésben kapott nagyobb szerepet az internet, de a társ nélkül élők számára szinte csak az online ismerkedés maradt.

Sok egyedülálló regisztrálja fel magát társkereső felületre azért, hogy esélyt adjon a szerelemnek. Van, aki tényleg hisz abban, hogy az ilyen platformon fogja megtalálni társát, mások inkább csak igyekeznek a sorsszerűséget kicsit bebiztosítani azzal, hogy akár online módon tereli felé a hozzá illő személyt. Aztán persze sokan vannak azok, akik nem bíznak isten igazán abban, hogy online megtalálják a párjukat, azonban megadják maguknak az ismerkedés ilyen fajta lehetőségét.

Sokféle online felület igyekszik segíteni abban, hogy egymásra találjanak olyan személyek, akik társra vágynak. Ez egy olyan világ, ahol akár arctalanul, névtelenül is lehet ismerkedni, beszélgetni. A társkereső oldalon ugyanis nagyon sok olyan személy lézeng, aki kapcsolatban, házasságban él, és csakis megerősítésre, beszélgetésre vagy épp alapos kipanaszkodásra használja a felületet. Bármilyen nevet és fotót válaszhat ahhoz, hogy egy profilt maga köré építsen. Ennél fogva arctalanul, álnéven, minden kötelezettség és lebukási lehetőség nélkül beszélgethet ismeretlenekkel. Ezzel csak az a probléma, hogy az ilyen személyek olyanoktól veszik el a lehetőséget, akik hisznek az online ismerkedésben.

A legtöbb profil nemcsak mutatós fotókkal igyekszik meggyőzni a többi ismerkedőt, hanem azt is kifejtik szavakban, hogy kit keresnek, mik az érdeklődési körük. A mérce általában magas és sok esetben már az első kommunikáció során beskatulyázzák az újonnan feltűnő ismerkedőt. Ígéretes, unalmas, semerre nem haladó. Az arctalanság nagyon bátorrá teszi az embereket. Főleg azokat, akik nem komoly párkeresésben gondolkodnak, hanem csak szórakozási lehetőségként tartják számon a társkeresőket. Egy másik kategóriát képeznek azok, akik kapcsolatot akarnak létesíteni, de a már meglévő mellett, suttyomban, egy csupán intimitáson alapulót. Az internetes ismerkedés azok számára is kedvező felület lehet, akik ugyan kapcsolatot keresnek, valóban egyedülállók, azonban semmilyen komolyban nem gondolkodnak.

Azok, akik hittek az online társkeresésben és be is tudták bizonyítani a világnak azt, hogy igenis létezik az igaz szerelem megtalálása ezzel a módszerrel, elmondhatják magukról, hogy nagyon szerencsések és éppen jókor voltak fent a tárkeresők valamelyikén. Sokak fáradnak bele a sehová nem tartó, semeddig nem tartó kapcsolatteremtésekbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)