Jump to content

Azt kapod, amit jóváhagysz és engedsz

2021. 08. 17. 19:00

Nap mint nap megtapasztalhatjuk azt, hogy a legkidolgozottabb tervünkbe is beleszólhat olyan tényező, amellyel sosem számoltunk, így akár minden borulhat, amit megkonstruáltunk.

Az egész életünkkel így lehet az. Van, amikor a jól kidolgozott terv működik, megvalósítható és szinte semmilyen akadály nem gördül az utunkba. Ha mégis, azt viszonylak könnyen elhárítjuk. Máskor pedig minden ellenünk játszik. Ezek mind nagy tanító jelleggel bírnak, hiszen a legszerencsésebb csillagzat alatt születettek is rádöbbennek, hogy bizony nem mindent mi irányítunk. Nem tudunk százszázalékosan mindent megtervezni, mert számos befolyásoló tényezővel egyszerűen nem tudunk számolni. Mégis szükség van arra, hogy legyenek megvalósítandó álmaink és annak elérése érdekében szükség van tervekre. Ha nincs terv, akkor azt jelenti, hogy nem is gondolkodunk semmiben. Egyszerűen csak elfogadjuk azt, ami van és várjuk a csodát. Vagy az is lehet, hogy mások segítségében reménykedünk.

Ha azt szeretnénk, hogy valamit elérjünk, hogy terveink megvalósuljanak, azért tenni kell. Ez igaz az életben mindenre, beleértve a párkapcsolatot is. Meg kell próbálni abból a legjobbat kihozni. Minden próbálkozás ellenére sem működik?

Igen, van az úgy, hogy nem működik. Azonban, ha mi beletettük teljesen magunkat, azon dolgoztunk, hogy jobb legyen, ennek ellenére nem vált azzá, akkor a kapcsolat a közös, de az egyéni fejlődés útját is állja.

Ez, olvasva annyira egyértelmű, mégis sokan rekednek meg abban az állapotban, amelyet már nem élveznek, azonban egyfajta hamis biztonságérzetet adnak. Sőt sokan inkább áltatják magukat és be sem vallják, hogy jelenlegi helyzetükre leginkább a siralmas jelzőt lehetne használni.

Azt add, amit kapni is szeretnél. Szoktuk ezt hangoztatni és sokat tényleg ennek szellemében cselekednek. A kapcsolatokban ezt úgy kellene alkalmazni, hogy azt értékeljük, ami jó. Ha ugyanis benne maradunk egy már az elején bántalmazó, nem jó irányba haladó kapcsolatban, akkor azt a negatív erőt támogatjuk, az válik megszokottá és természetessé. A jó legyen a jó és ne a rossz. Remélem érted mi ennek a lényege!

Ha ugyanis várunk arra, hogy a valaki, akinek már a kapcsolat elején nem volt túl sok jó szava hozzánk, nem úgy bánt velünk, ahogy kellene, de ennek ellenére mégis mellette maradunk, akkor támogatjuk és erősítjük ezen a vonalon. Évek múlva ne csodálkozzunk, ha a helyzetünk nem válik jobbá, sőt az csak eldurvulni látszik.

Szép dolog az alkalmazkodás, csakhogy annak oda és vissza is működnie szükséges ahhoz, hogy a kapcsolat dinamikáját fenntartsuk. Ha túl sok mindent elnézünk a párunknak, egyre messzebb mehet el a másik fél.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)