Jump to content

Hűtlenség máshogy

2021. 08. 30. 19:00

Örök hűséget a legtöbbünk megfontoltan vállal. Csakhogy az ember gyarló, az ember élete véges, ahogy a tűréshatára is.

Bármilyen jól kezdődhetett egy kapcsolat, és bármilyen hosszan kitartott a boldogság, az a korszak is véget érhet. Külső tényezők is hozzájátszhatnak ahhoz, hogy megromoljon egy addig jól működő kapcsolat, de a személyes fejlődés, a változások mind befolyásolják ezt. Arról nem beszélve, hogy kétszereplős történetről van szó, így a másik fél változásaival is számolni kell.

Akár egy átmulatott, a kelleténél több alkoholt fogyasztva is megtörténhet az, hogy elcsábulunk valakinek. Ugyanez a párunkkal is megtörténhet. Ha pedig a kapcsolatunkban vannak már nehézségek, amelyek lehúznak, de jön az életünkbe valaki, aki olyat tud nyújtani, amit máshol nem kapunk meg, könnyebb a csábulás. A megcsalás ténye azt jelenti, hogy társunkhoz nem vagyunk hűségesek, így tisztességesek sem. Abban a pillanatban hagytuk, hogy az eszünk helyett a vágyak és az érzelmek kerekedjenek felül rajtunk. A megcsalás az, amit nagyon kevesen tudnak megbocsátani. Az a kapcsolat, házasság végét is jelentheti.

A megcsalásnak van egy másik formája, amelyről kevesebbet beszélünk, pedig sokakat érinthet, csak nem is biztos, hogy tisztában vannak azzal. Létezik az érzelmi megcsalás is.

Arra mindenki felkapja a fejét, ha azt mondják X vagy Y megcsalta a párját. Főleg akkor, ha külső megítélés alapján tökéletes kapcsolatot testesítenek meg. Az érzelmi elhanyagolás tényére azonban nem kapjuk úgy fel a fejünket. Mintha az csak egy hullámvölgy legmélye lenne és abból bármikor kilép az ember.

Van egy mondás, amelyet jó lenne, amelyet mindenkinek tartania kellene és a világ csupa boldogság színtere lenne. Azt add, amit kapni szeretnél. Ám vannak, akik sokat elvárnak a párjuktól, miközben egyáltalán nem korrekt játékot űznek a másik háta mögött. Az őszinteség, a hűség még csak hírből sem ismert. Talán azt is el kell fogadnunk, hogy mindig ugyanazon a hőfokon nem éghet a szerelmünk, mint a kezdetek kezdetén. Sőt még az is törvényszerű, hogy a szerelmesek érzelmeinek hőfoka sem ugyanaz, váltják egymást. Olyan is van, hogy kiesnek a ritmusból és egyáltalán nincsenek összhangban. És akkor még nem is számoltunk azokkal a terhekkel, amelyek nap, mint nap ránk nehezednek és amelyek befolyásolják hangulatunkat. Vagyis egyszerűen képtelenség mindig ugyanazt a szintet teljesítenünk, így a másiktól elvárni sem helyes.

A megcsalás minősége és indítéka minden esetben más és más lehet, vagyis mindenkinek megvan a külön története, aki hűtlen volt kedveséhez fizikailag vagy érzelmileg. Egy kapcsolat akkor felemelő és fejlesztő, ha nincs jelen a megcsalás semelyik formája.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)