Jump to content

Hogyan maradj felelős játékos?

2015. 01. 08. 10:20

Az alábbi nyolc pont segítségével egészséges keretek között  tarthatod a játéktevékenységet.

1. Ne költekezz túl!

A játék legyen szórakozás, és csak annyi pénzért játssz, amennyit a szórakozásra tudsz fordítani!

Soha ne játssz azért, hogy anyagi gondjaidat oldd meg vele! Nyerni öröm, de felelőtlenség a szerencsére bízni boldogulásunkat. Játssz mértékkel, a játék maradjon meg játéknak!

2. Előre döntsük el, mekkora összeget fordítunk játékra! Mielőtt játszani kezdesz, ésszerű, ha meghatározol egy limitösszeget, amennyit a játékra tudsz költeni. Fixáld le ezt az összeget, és ne lépd túl a keretet!

3. Korlátozd a játékra fordított időt! Azoknál a szerencsejátékoknál, ahol szinte folyamatosan lehet játszani, nemcsak a játékra fordítandó pénzösszeget, de az arra fordított időt is korlátozni kell! A játék izgalmában gyakran elvész az időérzék, és könnyen túlköltekezhetsz. Már előre dönts el tehát, hogy mennyi ideig játszol! Hasznos lehet az is, ha játék közben szüneteket iktatsz be, hogy hideg fejjel gondold át a helyzeted.

4. Ne játssz kölcsönből! Kölcsönből játszani óriási problémák okozója lehet! Anyagi problémát és a belénk vetett bizalom elvesztését okozhatja, ha nem tudjuk megadni a felelőtlenül kölcsönkért pénzt.

5. Soha ne játssz azért, hogy az elvesztett pénzt visszanyerd! Ha azért folytatod a játékot, hogy visszanyerd az elvesztett pénzed, az azzal a kockázattal jár, hogy még többet veszítesz, mert a nyerésre nincs biztos szisztéma! El kell fogadnunk, hogy a játékból, ha veszteséggel is, de ki kell szállni.

6. Ne hazudozz és ne titkolózz! A hazugság és a titkolózás az elvesztett összegekről vészhelyzetet jelez. Az a természetes, ha egyaránt tudunk beszélni a veszteségeinkről és a nyereményeinkről. Ha titkolózol, vagy hazudsz, már jelzi, hogy változtatnod kell a játékokhoz való hozzáállásodon, és ki kell szállni.

7. Soha ne azért játssz, hogy megoldást találj a problémáidra! Tévúton jársz, ha azért játszol, hogy a játék örömével a gondjaid elől menekülj, esetleg abban bízol, hogy éppen a nyeremény oldhatja meg a problémáid. Ezzel csak még nagyobb gondoknak teszed ki magad, hiszen így könnyen válhatsz játékfüggővé. Mindig találd meg az örömöd más tevékenységekben, a családdal, a barátokkal való együttlétekben!

8. Ne feledkezz meg arról, hogy a játék kimenetelét a véletlen szabályozza! Minden fortély és furfang hasztalan: a véletlenen alapuló játék eredményét nem lehet megjósolni. Erről ne feledkezz meg játék közben sem! Hogy mindig a realitások határain belül maradj, tanácsos szünetet tartanod. A játék hevében ugyanis könnyen hihetjük azt, hogy az eredményt befolyásolhatjuk. Figyelj arra is, hogy legális játékot játssz, ahol a játék tisztasága, a nyeremény kifizetése garantált!

(Forrás: www.szerencsejatek.hu / Fotó: www.rsblog.ca,condominiuminsurancereview.com)