Jump to content

A gyerekkor mindenkinek jár

2015. 05. 12. 10:11

A Bátor Tábor Alapítvány abban segíti a daganatos és krónikusan beteg gyerekeket, hogy bátran fel tudják venni a harcot a betegséggel szemben

„Kisfiam komoly műtéten esett át. Szerencsére azóta rendben van. Életében most volt először a Bátor Táborban. Egész héten izgultam miatta. Már hajnalban elindultam, hogy időben odaérhessek érte. Egy csillogó szemű kisfiú állt előttem. Boldog volt, és nem csak azért, mert találkoztunk, hanem mert annyi élménnyel gazdagodott ezekben a napokban, annyi barátot szerzett, hogy az leírhatatlan” – mesélte Zsófia, Peti édesanyja. Petihez hasonlóan a Bátor Tábor Alapítvány ingyenes táboraiban évente már több mint 1000 daganatos és krónikusan beteg gyerek és családja meríthet erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz. A Bátor Tábor egy egyedülálló hely Magyarországon, ahol a súlyosan beteg gyermekek és családjuk számára élménnyé válik a gyógyulás. Az alapítvány 2001 óta szervez a családok számára ingyenes élményterápiás programokat súlyosan beteg gyermekeknek és családjuknak, amely kiegészíti a kórházi kezeléseket, segíti a gyógyulást.

A tavasztól őszig tartó turnusok alatt rengeteg örömben és sikerélményben van része a gyerekeknek – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. De a táborban újra gyerekek lehetnek. Magaskötél-pályán kalandozhatnak, íjászkodhatnak, zene-, kézműves- és fotóprogramon vehetnek részt. A táborban alkalmazott élményterápiának köszönhetően pedig kutatásokkal igazoltan nő a gyerekek önbizalma is.
Kérjük, támogasd Te is a daganatos és súlyosan beteg gyerekeket adód 1%-ával, hogy minél több gyógyító élményben lehessen részük!
A Bátor Tábor Alapítvány adószáma: 18107913-1-41