Jump to content

A pozitív megerősítés hatalma

2015. 06. 17. 19:18

„Mindenki azt hiszi el, amit elég gyakran ismételget magának, függetlenül attól, hogy állítása igaz, vagy hamis.”

A pozitív megerősítést alkalmazhatod a vizualizációval egy időben is, de önmagában is megállja a helyét. Mit is jelent? A pozitív megerősítés olyasvalami rendszeres ismétlése, amit szeretnénk, hogy igaz legyen. Ha valamit újra és újra ismételsz, az agyadban idegi kapcsolatok jönnek létre. Minél többször ismétled, annál több új kapcsolat jön létre, és azok egyre erősebbé válnak. Tehát ha valamiről folyton azt állítod, hogy igaz, az agyadban olyan idegi kapcsolatok jönnek létre, mintha valóban azt tapasztalnád, hogy a dolog igaz, és tény volna.

Ha fáj valamid, és ezt rendszeres ismétléssel megerősíted, például azt mondod: „Ez szörnyen fáj!”, vagy, hogy „Egyre rosszabbul vagyok!”, akkor bonyolult folyamatok indulnak el. Vegyi anyagok szabadulnak fel, gének kapcsolódnak ki-be, a betegséggel kapcsolatos sejtek pedig proteint, és más anyagokat szabadítanak fel, így fenntartva a beteg állapotot.

Persze néha nagyon nehéz pozitívnak lenni, de sokat segít. Ha beteg vagy, ha rosszul érzed magad testileg-lelkileg, ismételd a következő, és hasonló megerősítő mondatokat: „Egyre jobban vagyok.”, Meggyógyulok.” Ily módon kialakíthatod a megfelelő idegi kapcsolatokat, neuropeptidek szabadulnak fel, melyek reakcióba lépnek a sejtekkel, és a DNS-el, és megkezdődhet a gyógyulás.

(Forrás:David R. Hamilton: Az elme gyógyító ereje Fotó:http://www.freedigitalphotos.net/,Friends_Lying_Down_With_Thumbs_Up_by_Ambro)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!