Jump to content

A szorongás krokodilja -Animációs kisfilm, nézd meg!

2015. 06. 27. 21:00

A szorongás legyőzhető! Ne menekülj, nézz vele bátran szembe, s döntsd el, hogy eleged van belőle, s szakítasz vele! Ha így teszel, megszelídül, s rájössz, hogy a félelmeid mily kicsinyek, s hogy tudsz felettük uralkodni. Élj teljes életet!

„A szorongás eredeti célja az, hogy megóvjon minket a bajtól, de előfordulhat, és gyakran elő is fordul, hogy maga a szorongás okozza a bajt, mert olyan reakciókra sarkall, amelyek nem válnak hasznunkra.” Kate Middleton

„Félelem és az igazi szeretet egymást kizárja. Az a szeretet, amit bármiféle félelem vagyszorongás motivál, nem valódi szeretet.

Nézd meg ezt az aranyos kisfilmet a szorongásról!

Lelkünk úgy működik, mint az örvény. A szélén veszedelmesen kavarog, ott a sok szemét, és fölkavart, iszapos rossz gondolat, negatív érzés, szorongás és félelem - de a legközepén csend van és nyugalom. És biztonság. Itt lakik az igazi valód. És itt van az öröm forrása is.

Egyszerre nem lehet félni és nevetni is. Amikor nevetsz, nem félsz. S azt érzed, valamitől megszabadulsz. (...) Eloszlik a szorongás. Nem tudatosul benned, de azért nevetsz, mert rájössz, hogy az élet győzött a halál felett. És a halhatatlanság a mulandóság felett.” Müller Péter

(Forrás: youtube.com / Fotó:http://www.freedigitalphotos.net/Crocodile_And_Meerkat_by_Naypong)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!