Jump to content

Az idő felszínre hozza az igazságot!

2015. 10. 23. 12:04

Miért szoktunk hazudni? Sok okunk lehet rá: így próbáljuk megúszni tetteink következményeit; így próbáljuk elkerülni, hogy tartozásainkat megfizessük; hamis képet akarunk festeni magunkról, meg akarunk győzni másokat, hogy mások vagyunk, mint valójában. Csakhogy ez nem működik.

Az idő felszínre hozza az igazságot!

1996-ban az Arlingtoni hősök temetőjében eltemették az Egyesült Államok korábbi svájci nagykövetét. A gránittömbön felirat hirdette: „az Egyesült Államok Kereskedelmi Flottájának elsőosztályú matróza”. De később megjelent Don Van Natta Jr. és Elaine Sciolino oknyomozó cikke a New York Times egy 1997-es számában, miszerint a sírásók eltávolították a sírkövet. És kihantolták a holttestet. Miért? Mert a férfi hazudott. Éveken át azt mondta, hogy a második világháború alatt a Parti Őrség Horace Bushell nevű hajóján szolgált. Azt mondta, hogy a németek megtorpedózták a hajót, ő a vízbe zuhant és felsérülést szenvedett.

Csakhogy a dokumentumok azt mutatták, hogy abban az időben, amire azt mondta, hogy a Kereskedelmi Flottánál szolgált, valójában a chicagói Wilbur Wright College hallgatója volt. A Parti Őrségnél semmilyen nyoma nem volt annak, hogy valaha is a Kereskedelmi Flottánál szolgált volna, vagy kiérdemelte volna az elsőosztályú matróz besorolást. Furcsamód a hazugság nem derült ki akkor, amikor a Külügyminisztérium a hátterét vizsgálta, és kinevezte nagykövetnek. Végül a hősök temetőjében temették el, és a sírkövére egy hazugságot véstek. Az igazság azonban kiderült, mint ahogy mindig kiderül, és az utókor megismerte a valóságot.

Gondolj erre, amikor legközelebb elő akarsz állni valami olyan történettel, ami nem teljesen igaz!

(forrás: MaiIge, fotó:pexels.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez!