Jump to content

Pénzügyi tanácsok a Bibliában?! 1.rész

2015. 11. 26. 08:42

Az egyik legnépszerűbb amerikai pénzügyi műsor, a Yahoo Finance Breakout (Kitörés) című programjának a vendége volt júniusban egy ismert keresztény befektetési szakember. Ron Blue tanácsadó cége a szakma Top50 vállalata közé tartozik. A Kingdom Advisors befektetési politikája nem hétköznapi: az alapító Ron Blue azt állítja, hogy a Bibliában található tanításokban található a kulcs a mai sikeres befektetésekhez.

Blue azután kezdte el tanulmányozni a Bibliát, hogy okleveles könyvvizsgálóként alapos jártasságot szerzett a pénzügyi jelentések értékelésében. Meglepve észlelte, hogy a hosszú távú, megalapozott befektetési döntések meghozatalánál ugyanazokat az alapvető szabályokat kell alkalmazni, mint amelyeket a Szentírásban olvasott. Blue az interjúban elmondott néhány példát arra, hogyan alkalmazhatók a bibliai elvek vallási meggyőződéstől függetlenül a pénzügyi életben. Íme öt jó tanács.

1. Írd le a pénzügyi céljaidat!
„A szorgalmatosnak igyekezete (terve) csak gyarapodásra (profit) van; valaki pedig hirtelenkedik, csak szükségre jut.” Példabeszédek könyve 21:5 Írd le a végső célodat, és utána határozd meg az eléréshez szükséges lépéseket. Ez mindig bölcsebb tervezés, mint az esztelen „mindent vagy semmit” próbálkozások.

2. Takaríts meg, és fektess be, mielőtt költesz!
„Szerezd (rendezd) el kívül a te dolgodat, és készíts el a te meződben (meződet); annak utána építsd a te házadat.” Példabeszédek könyve 24:27 Blue azt tanácsolja, hogy: „Ne költs rövid távon, mert akkor abból nem profitálsz hosszú távon.”

3. Hosszú távra tervezz!
„Mert ha közületek valaki tornyot akar építeni, nem de először leülvén felszámítja a költséget, hogy van-e mivel elvégezze?” Lukács evangéliuma 14:28 Tudd, hogy mennyit kell félretenned, hogy elérd a megtakarítási célkitűzésed. A kívánt eredmény megvalósulásának ideje a személyes céloktól függ. Az egyetemhez szükséges megtakarítás 15 éves stratégia, miközben a nyugdíj-megtakarítás időszaka lehet, hogy 40 év lesz. A kifutási idő a tervezett tornyod magasságától függ.

Forrás: Yahoo Finance Breakout, Fotó:beliefnet.com, Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!