Jump to content

Megható karácsonyi ajándék (2.rész)

2015. 12. 16. 10:00

– Jól van, no, lássuk azt a dobozt, hátha felhasználható a csomagolása, s jut belőle a többi ajándékra is.
A kislány kisvártatva megjelent a lépcsőn, kezében régi babaháza hatalmas dobozával, amelyet az immár hasznavehetetlen ezüstpapír borított.
– Boldog karácsonyt, papa – mondta a kislány, és átadta a dobozt.

A meghatott apa mindhiába próbálta megmenteni a drága csomagolópapírt, miközben szemrehányást is tett magának, amiért nem hallgatta meg a gyereket azonnal.
Ám amikor kinyitotta a dobozt, és látta, hogy nincs benne semmi, újra felcsattant.
– Hát nem tudod, hogy amikor ajándékot csomagol az ember, ráadásul úgy, hogy az ÖSSZES ezüstpapírt elhasználja, akkor tennie is KELL valamit a dobozba? Hát nem tanított meg a mama, hogy nem illik ÜRES dobozt adni ajándékba?!?

A kislány megint lehajtotta a fejét, és könnyes szemmel válaszolt:
– Nem üres a doboz, papa… Hetven puszit leheltem bele. Mivel nem vihetsz magaddal, amikor elutazol, így legalább a tőlem kapott karácsonyi puszikból vihetsz néhányat.
Az apa úgy érezte, megnyílik alatta a föld.
Karjába kapta a kislányt, és kérte, hogy bocsásson meg neki, amiért nem kérdezett, nem értett meg semmit, és meg sem hallgatta őt.

Mondják, hogy ezután ezüstpapírostul az ágya alá tette a dobozt. És még éveken át, valahányszor szomorú volt, levert, vagy nyomasztották a megélhetési gondok, kivett egy ajándék puszit a dobozból, és felidézte, milyen szeretettel lehelte bele őket a kislánya.

(Szerző:Jorge Bucay, Fotó:www.versusbattle.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!