Jump to content

A lelki problémák hatása a testünkre II.

2018. 04. 03. 15:57

A lelki problémák gyakran testi tüneteket is produkálhatnak, orvoslásukhoz először is a probléma forrását kell feltárni.

Szembetegségek

Hátterében olyan történések állnak, melyek számunkra zavaróak, melyeket lelkünk nem akar meglátni. A szembetegségek mögött olyan zavaró tényezők húzódnak, melyeket azáltal, hogy nem veszünk észre meg nem történtnek szeretnénk tekinteni. Ha személyes problémánk van, akkor igyekezzünk tenni a megoldásáért. Törekedjünk arra, hogy megváltozzon a helyzet. Ha mások jelenléte nyomaszt, frusztrál, vagy mások a probléma forrásai jelezzük nekik, és kerüljük a kellemetlen szituációkat.

Veseproblémák

Azokra jellemző, akik örökösen elégedetlenek önmagukkal. Ezáltal hajlamosak abba a hibába esni, hogy másokat okolnak a saját kudarcaikért. Szeretnek másokat kritizálni, mindenben meglátni a negatívat. Éppen ezért állandóan stresszek, frusztráltak és nyugtalanok. Megoldás lehet, ha önmagunkkal foglalkozunk, önmagunk helyezzük a központba. Törekedjünk minél több lélekemelő, boldogsággal feltöltő dolgot csinálni. Vegyük magunkat körül olyan emberekkel, akik nem lerombolnak minket, hanem pozitív energiákkal töltenek fel.

Emésztési panaszok...

Izgalmi állapotban, stresszhelyzetben, új és váratlan szituációk, krízisek esetén testünk azonnal reagál a változásokra. Többnyire hasmenés kíséretében történik ez a jelzés. Okozhatja még az is, ha mindent azonnal és gyorsan szeretnél megoldani, és nem hagysz időt a fontos dolgokra. Megoldás lehet, ha átgondolod a problémákat, a megoldást alaposan kidolgozod, nem akarsz mindent azonnal megváltoztatni. A stresszes szituációkban is a lehetőséget és a pozitívumot kell keresni. Fontos, hogy ne rettegjünk örökösen az újtól és az ismeretlentől. Éljük meg az élet minden pillanatát.

Székrekedés...

Lelki oka, ha nem vagyunk képesek elengedni a problémákat. Régi sérelmeken, lezáratlan ügyeken rágódunk, gyakran emésztési problémákhoz vezet. Megoldás, ha nem ragaszkodunk a régi dolgokhoz görcsösen. Meg kell tanulni elengedni és lezárni azokat a dolgokat, melyeknek nincs helyük az életünkben, a jelenben.

Természetesen, ha ezekből a betegségekből bármelyik tartósan fennáll, ahelyett, hogy öndiagnosztizálást végeznénk, keressük fel háziorvosunkat. Hiszen előfordulhat, hogy komolyabb betegségek állnak kialakulásuk hátterében.

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com)