Jump to content

Milyen gazdag szeretnél lenni?

2018. 05. 28. 19:00

Ha a szerencse ránk mosolyogna, és az aranyhal három kívánságunkat teljesíthetné, akkor szinte biztos, hogy az egyik az anyagi biztonságunkhoz kötődne. Mondjuk ki: szeretnénk gazdagok lenni.

Mindenhez pénz kell. Legalábbis ezt tapasztaljuk akkor, amikor működtetni szeretnénk otthonunk elektromos eszközeit, vizet engedünk a csapból, amikor boltba megyünk. Mindenhez pénzre van szükség, és ezért nagyon fontos egy lehetőleg jól fizető munkahely. Sok gazdag van, de az emberek többsége átlagos keresetből próbálja álmait megvalósítani. Ez azt is jelenti, hogy ha lehetőség van jobban fizető állásra váltani, megtesszük. Egyértelmű tehát, ha kifognánk azt a bizonyos aranyhalat, akkor gazdagságot kérnénk tőle.

Jól tudjuk, hogy lehetünk gazdagok pénz nélkül is. A belső értékek adják ebbéli gazdagságunkat, azonban ezen nem tudunk terméket, szolgáltatást vásárolni. Mindenkit más motivál, hogy miért szeretnének több pénz.

A pénz sokaknak védelmet nyújt. Nemcsak lelkileg nyugszanak meg, hogy jelentős felhalmozott tőkéjük van, hanem szó szerint is, mert a pénzből meg tudják oldani a jelentkező problémákat. A pénz tehát védelem és biztonság. Csakhogy a gazdagság másoknak is szemet szúrhat, így a gazdagok könnyen válnak bűncselekmény áldozatává. Ezzel át is tértünk egy másik motivációra: más vagyonát megszerezni. Ezek az emberek maguk is gazdaggá szeretnének válni. Irigyek a gazdagok életére, mert úgy látják, hogy azok élete csupa öröm és boldogság. Ebből ered azonban az is, hogy a gazdagok sokkal bizalmatlanabbak az idegenekkel, és egyre inkább azok lehetnek mindenkivel, mert féltik vagyonukat. Zárt világukba nem szívesen engednek be másokat, ne lássá, mijük van. Ez a viselkedés azonban elszigeteltté tehetik a gazdagokat.

Sokan azt hiszik, hogy a gazdagság garancia a boldog és kiegyensúlyozott életre, ezért álmodoznak arról, hogy egyszer majd azzá válnak. Ha a gazdagsághoz nem társul kellő alázatosság, hála és szeretet, nem sokáig fog tudni gazdálkodni a vagyonnal.

Arról már írtunk, hogy az életben számos fontos dolog kincset érő, mégis ingyen van. Az interneten vagy a közösségi oldalakon számtalanszor botlunk bele olyan gondolatokba, amelyek ezt ecsetelik. Vagyis az életben a legjobb dolgok ingyenesek, úgymint szeretet, ölelés, csók, nevetés, család, barátok, emlékek. És milyen sokat adhat a természet szépsége a növények és az állatok jelenlétével, a naplemente, a pirkadat, a szivárvány, közös élmények szeretett személyekkel. Ehhez még csak pénz sem kell, mégis gazdaggá tesznek. Habár nem válthatók forintra, de akkor tudjuk meg igazán szerepüket, ha nincsenek jelen az életünkben.

Van valami félelmetes a gazdagságban. Hány lottómilliomos, vagy televíziós játék nyertese lett egyik pillanatról a másikra gazdag, és a legtöbbjük szinte semmit sem tud vagyonából felmutatni, vagy ami még rosszabb, egyesek mélyebbre kerülnek, mint ahol a gazdagság előtt voltak. A gazdagság ugyanis rejtett dolgokat hozhat ki belőlünk. Személyiségünktől függ, hogy a gazdagság mennyire ferdít el, részegít meg.

A gazdagság lehetősége és az azzal járó kockázat egyszerre vannak jelen az életünkben. A biztonságban maradás nem ad pluszt, de ha az élet nyújt új lehetőséget, akkor próbáld meg. Egy ilyen próbálkozás nemcsak pénzzel gazdagíthat, de főleg tanulságokkal, tapasztalatokkal is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: mandjulieharris.com, giphy.com, gazettereview.com)