Jump to content

Magadnak miért bocsátanál meg?

2018. 06. 04. 19:00

Azt hangoztatják, hogy nagyon fontos, hogy tudjunk bocsánatot kérni, ha valakit megbántottunk, és a másik oldalon is nagyon fontos a megbocsátás. Ám nemcsak másra nézve kell ezt tenni, hanem magunk érdekében is.

Az egész élet a tanulásról, fejlődésről szól. A legtöbbet az iskolapadon kívül tanuljuk meg, ami az életben is fontos. Ahogy mondani szokták: az élet a legjobb tanítómester. Ám a tanulás sosem azt jelenti, hogy elsőre tökéletesen működik minden. Számtalanszor hibázunk, tévedünk, amit vagy ki lehet javítani, vagy nem. Van, amit többször újra kell próbálni, mire tényleg sikert érünk el, másba már nem is érdemes még egyszer belefogni. Felmérjük lehetőségeinket, erényeinket, hiányosságainkat, és ha lehetőségünk, igényünk van a fejlődésre, akkor azért lépéseket teszünk. 

Bocsáss meg magadnak, ha…
A senki sem tökéletes közhelyet csak alátámasztja az, hogy számtalanszor hibázunk kisebb vagy nagyobb mértékben. Van az úgy, hogy az elképzelt vágyainkat meg sem közelítjük, és ezen napokig, hetekig, de akár éveken át is emészthetjük magunkat.
A világ változásaihoz alkalmazkodva az ember vele együtt változik. Saját igényeink is folyamatosan változnak. Ami néhány évvel ezelőtt áhított volt, az most idejét múlt. Az embernek mindig kellenek új célkitűzések, ám ha nem értél el valamit, abba nem szabad belebetegedni. Ha minden tőled telhetőt megtettél annak elérése érdekében, ám valami miatt másfelé mentél, azt is úgy kell értékelni, mint egy új lehetőség, új kezdet. Talán nem véletlenül történt az, hogy az eredeti célkitűzés helyett máshová jutottál. Bocsáss meg magadnak, ha néhány álmod nem valósult meg. Azonban előtted a lehetőség, és ideje megcélozni, megközelíteni egy olyat, ami elérhető.
Tenni kell az álmaink megvalósításáért. Sokszor azonban nem úgy alakul az életünk, mint ahogyan azt gyermekkorunkban megálmodtunk. Nem olyan a munkahelyünk, mint amire vágytunk. Túl korán, túl későn házasodtál. Valójában te alakítottad magadnak ezt az életet, így ne bánd. A legjobb tudásod és érzéseid szerint cselekedtél sok esetben. A munka területén nem mindig az álmaink szerint működnek a dolgok. Bocsáss meg magadnak, ha nem a tini kori elképzeléseid szerint alakul a mostani életed.

Örülj neki, ha vannak igazán jó barátaid, akikre számíthatsz, és viszont számíthatnak a te támogatásodra. Nem szégyen felismerni gyengeségeinket, vagy azt, hogy hibáztunk. Az sem gyengeség, ha segítséget kérsz valakitől. Bocsásd meg magadnak, ha felnőttként segítséget kérsz valakitől. Felnőttként úgy érzed, hogy nem ildomos a szüleidre támaszkodni? Most már inkább neked kellene őket patronálnod? Hidd el, hogy szívesen segítenek neked, de ahhoz érezniük kell, hogy szükséged van rájuk.
Ki több, ki kevesebb kapcsolaton lesz túl, mire megtalálja igazi párját, akivel családot is alapít. A legjobb párkapcsolatot is megmérgezi, ha egyik vagy másik ex ejtette lelki sebek még nincsenek begyógyulva. Bocsásd meg egykori párodnak azt, amit veled tett, engedd útjára, hogy szabadon tudd élni jelenlegi életedet.
Ahogy neked is lehettek megvalósulatlan szerelmeid, úgy te is lehettél valakinek a plátói szerelme. Ha tudtad is, hogy mit érez irántad, te nem tudtad viszont szeretni. Bocsásd meg magadnak, ha nem ment vele a szerelem. A legjobb dolog, ami történhetett, hogy nem lettetek egy pár. Ami nem megy, az később sem fog menni, pláne nem szerelem, érzelmek nélkül.

Bocsásd meg magadnak hibáidat, mert ezek tanítanak és hajtanak előre. Nincs olyan tökéletes ember, aki ezeket ne követné el. Légy hálás mindazért, amid van, akikkel együtt lehetsz. Keresd a legjobbat és azért tegyél is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pinterest.com, globalmedicalco.com, stupidcupidblog.com)