Jump to content

A mély érzelmek csak hátráltatnak?!

2018. 06. 17. 19:00

Vannak bizonyos pillanatok, szituációk, amit nagyon fájdalmas megélni. Egy mély érzésekkel rendelkező ember esetében ez akár sűrűbben is előfordulhat. Bárcsak kevesebbet és kisebb intenzitással éreznénk!

Mennyivel könnyebb lenne, ha csak lennénk, elfogadnánk tényeket, és mennénk tovább. Ehelyett napokon, hónapokon át szenvedünk, rágódunk olyanon, amin már nem tudunk változtatni.
Az érzelmeinket meg kell élni, még akkor is, ha fájnak, ha nem mindig csak örömről, boldogságról van szó. Sokszor fáj. Megbántanak. Megbántottál valakit, de gyötör a lelki ismeretfurdalás. Elhunyt egy szeretett ember a közeledben. Elhagytak. Te döntöttél úgy, hogy megszakítod a kapcsolatot. És még annyi minden történhet, ami fájdalommal jár. Igen, az élet nem habos torta. A saját fejlődésünk útja feladatokkal, tanulással van kikövezve, amit a mély érzésű emberek még intenzívebben megélnek. A boldogságot keresi mindenki, ám sok üröm is vegyülhet közé. Ilyenkor még az is bánt, hogy érzel, hogy ennyire érzel. Gondolj csak bele, hogy mi lennél érzések nélkül?!

Ha nem szeretnél annyira, ha nem lennél tele ennyi szeretettel, minden más lenne. Gyorsabban ki tudnád zárni az életedből a rosszat, sőt fel sem vennéd. Az érzelmek azonban kellenek. Ahelyett, hogy arra vágysz, legyél érzéketlen, inkább tanuld meg kizárni az életedből azokat a személyeket és dolgokat, akik lehúznak, ártanak, nem értékelnek.
Ha szeretsz valakit, azt teljes odaadással teszed, így sebezhetőbbé válsz. Van, aki ezzel vissza is él, de gondolj csak bele. Van értelme máshogy szeretni? Nagyon, nyílt szívvel szeretni nem azt jelenti, hogy gyenge van, túl érzékeny, hanem igenis bátor és erős, mert ki mered mutatni az érzésedet. Hányan élnek mondvacsinált biztonságban, szeretet nélkül?

Te sem szeretsz mindenkit, téged sem fog mindenki szeretni. Lesz olyan, hogy visszautasítanak, ami akkor fáj, ha többet gondoltál bele a kapcsolatba. A visszautasítás egy terelőbója, amely nem engedi, hogy rossz felé menj. Ami számodra egyértelműen jó döntésnek tűnik, az az életed lapjaiban lejegyzettek alapján egyáltalán nem odavaló momentum lenne. Sose bánd a visszautasítást, mert nincs vele dolgod.

Életed során talán azzal is találkozni fogsz, hogy még a viszonzott szeretet sem tud olyan erős lenni, hogy egyben tartson titeket. Még a te erős és nyílt szereteted sem tud minden gondot megoldani akkor, ha a másik fél gyenge. Aki nincs önmagával megelégedve, és te sem tudod segíteni fejlődésében, az csak téged fog lehúzni.

Az elengedés nagyon nagy feladat az életben. Ragaszkodsz emberekhez, mert megszoktad jelenlétét, társaságát, ám van az pont, hogy megérzed, már inkább ártatok egymásnak, mint segítetek. Ha elengedsz valakit, még életed része lehet más minőségben, és nem azt jelenti, hogy soha többé nem látjátok egymást, de más minőségben teszitek majd. Ez pedig nem mindig rossz, hanem lehet, hogy idővel be fog igazolódni a döntésetek.

Szeretsz adni. Jó érzés valakit számára örömet adni. Nem biztos, hogy ugyanannyit és ugyanolyan érzelmet fogsz viszont kapni. Életed során talán felismered, hogy ki az a személy, aki felé érdemes sok figyelemmel és szeretettel megajándékozni, és ki az, aki nem értékel téged eléggé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: powerofpositivity.com, modernmrsdarcy.com, edwardmills.com)