Jump to content

Fiatal vagy mégis öreg

2018. 06. 22. 17:00

Biztosan hallottad már azt a kifejezést, hogy öreg lélek. Talán éppen rád is használták ezt a kifejezést, mert korod ellenére olyan bölcs vagy, ami azt feltételezi, hogy sokat tapasztaltál. De nem feltétlenül a jelenlegi életedben.

Az öreg lélek nem azt jelenti, hogy ráncos, testben él. Az öreg léleknek a szíve is az. Az öreg lélek nem a fizikailag nyilvánul meg. Lehetsz nagyon fiatal, mégis, ha sok előző életet tudsz magad mögött, akkor benned is öreg lélek lakozik. A sok tapasztalat és tanulás miatt látod a világot egészen másképp. Ha nem is vagy azzal tisztában, hogy te is az vagy-e, vannak jelek, amelyek ha rád is igazak, akkor biztosan öreg lélek vagy.
Egy kicsit másnak érzed magad. Ugyanolyan vagy, mint a körülötted lévő ember, de belül mégis másnak érzed magad. Habár szereted és elfogadod az embereket, mégsem gyűjtesz magad köré nagy társaságot. Vannak barátaid, de nem rendelkezel hatalmas baráti társasággal. Akik vannak, ők azok az emberek, akikre bármikor és bármiben számíthatsz, ahogyan ők is rád. A hasonló emberek társaságát keresed és élvezed. Talán még az ismerkedés, az idegenekkel való társalgás is nehezebben megy. Nem vagy mogorva és mindenkit elutasító személy, mégis szeretsz egyedül lenni. Jól tudod magad érezni nagyobb társaságban is, de alapvetően te vagy az, akit nem zavar, ha egyedül kell lenned. Szeretsz a világ zajától elvonulni, élvezed a csendet, a nyugalmat, mégsem vagy magadnak való.

Ahhoz amúgy is kell a nyugalom, hogy újabb tudást és ismereteket sajátíts el. Mert te keresed, hogy mivel tudnál még fejlődni. Felismerted, hogy micsoda lehetőségeket nyit meg a tudás. Hiába nem hajtod az anyagi javakat, mégis vonz a tudás folyamatos bővítése. Nemcsak a könyveket bújod a tudás megszerzéséért, hanem szereted a környezetedet, a világot megismerni.
Az öreg lélek tisztában van azzal, hogy az élet mennyire véges. A jelenlegi fizikai testben töltött állapotunk múlékony. Ki kell használni minden percet úgy, hogy ami megadatik, azt kihasználd, tanulj belőle, fejlődj. Már fiatalként érezted magadban azt, hogy az élet mennyire változékony, és ahelyett, hogy belekeseredtél volna az életbe, még a nehézségekben is azt kerested, hogy mi lehetett a tanító célzat. Elfogadod a változást, hiszen annak minden jelét látod saját testeden.
Az a világ, amelyben most élünk, több kell, hogy legyen, mint az öröm amit a pénz és a tárgyak adhatnak. Sok mindenhez nélkülözhetetlen a pénz, ezt felismered, jól tudod, ám azt is érzed, hogy a tárgyak, amelyeket felhalmozunk, csak pillanatnyi örömet adnak. Az igazi boldogságot nem ezekben találjuk meg. Az anyagiaknál sokkal fontosabbnak érzed, hogy kihozd magadból azt, ami benned rejlik. Szeretsz segíteni, örömet okozni, adni, megértő és érzékeny ember vagy.

Ha a sorokat olvasva magadra ismersz, te tényleg öreg lélek vagy, akinek azért még ebben a földi életben is kell valamit tanulnia.

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: fractalenlightenment.com, tokkoro.com, wakeup-world.com)