Jump to content

Az erő benned van

2018. 06. 25. 19:00

Kerülhetünk nagyon komoly helyzetbe, amikor azt sem tudjuk, hogyan oldjuk azt meg. Ha szerencsések vagyunk, akkor magunkon kívül családunkra és barátainkra számíthatunk. Elsőként azonban saját erőnket kell bevetni.

Az önerő nemcsak ingatlan és egyéb értéktárgyak megvásárlásakor jelenthet előnyt, hanem saját életünkben is. Mindenki számára adott egy olyan belső erő, amelyet felhasználhatunk akkor, amikor arra szükség van. Mikor kevesebbet, mikor többet használunk, de bennünk van. Igen ám, mindenkiben van önerő, de sokan hozzászoktak ahhoz, hogy mástól remélik a segítséget. Ez egy kényelmes üzemmód, de egyben nagyon kiszolgáltatott és gyámoltalan állapot is. Az igazán nagy bajban azonban felrepedhetnek a bennünk lévő gátak és olyan erő törhet felszínre, amelynek létezéséről magunk sem tudtunk. Ha megtapasztalod egyszer, hogy mekkora erő lakozik benned, akkor az élet kevésbé tűnik veszélyesnek. Ugyanúgy bekövetkezhetnek nem várt és komoly csapások, de már nem arra fogsz várni, hogy valaki megmentsen, hogy valaki megmutassa, megmondja mi a következő lépés. Már nem kellenek az életedbe is beleavatkozó emberek, mert tudod, hogy magad is meg tudod oldani.

Ha felismered a benne rejlő erőt, akkor arra is rájössz, hogy egyedül vagy erős, mindenki más nélkül is. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkit el kell marni magad mellől, hiszen ugyanúgy jól eshet valakivel megbeszélni lelki dolgaidat még akkor is, ha erős vagy. Ezzel nem a gyengeségeidet ismered el, de oldhatod magadban a feszültséget, és ha ki tudod magadból beszélni a gondolataidat, talán a megoldásra is rátalálsz. Megerősítést nemcsak más személyektől, hanem bárkitől és bármiből meríthetsz.

Még ha ismered is saját erődet, erősnek tartod magad, akkor is nagy hiba lenne az, ha nem engednéd magadhoz a lehetőségeket, segítséget. Azt pedig ugyanúgy el kell fogadnod, ha nem segítenek.

Ismerd el önerődet, amely beépül a gondolataidba és az életedbe. Jelen lesz mindig, és akkor tudod használni, amikor arra szükséged lesz. Ha megérzed magadban az erődet, magaddal szemben alkotott önképed is változni fog. Mindig más segítségére volt szükséged? Hidd el, hogy egyedül is meg tudod oldani. Már nem a gond fog feletted eluralkodni, hanem te uralod az életed és a problémáidat is. Elfogadod, hogy az életben nem minden tökéletes, még akkor sem, ha az a cél, és ezért mindent megteszel. Rossz szembesülni a kudarcokkal. Ha azonban nem a tökéletesre törekszel, hanem az elég jóra, akkor van esélyed a tökéletes elérni, de úgy, hogy nem bántod magad. Egyáltalán nem biztos, hogy minden zökkenőtől mentes lesz az út, de te újra és újra megpróbálod azt.

Magadra mindig számíthatsz, míg másokra nem biztos. Márpedig olyan világban élünk, amikor nagy terheket cipel mindenki. Elvárásoknak kell megfelelnünk, de ezt meg kell tanulnunk kezelni. Mozgósítanod kell magadban az erődet. Ez az erő uralkodhat az életedben is, csak használni kell, hiszen minden adott.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: post.naver.com, elcilencioelgritomasfuerte2017.blogspot.com, lifehack.org)