Jump to content

Te mivel töltöd a sorban állás idejét?

2018. 06. 25. 17:00

Milyen jó lenne, ha a dolgok az életünkben olyan gördülékenyen és simán zajlanának, hogy a legszükségesebben túl semmin nem aggódnánk. Az élet csupa boldogság lenne, de akkor ráeszmélünk, hogy a boltban való sorban állás is kiborít.

Bármilyen ügyet akarunk elintézni, bármit szeretnénk vásárolni, találkozhatunk azzal a haszontalan idővel, amit a sorban állásra kell fordítani. Egy lebonyolítandó ügy, egy hivatalos ügyintézés vagy akár vásárlás akkor tekinthető igazán eredményesnek, ha még a várakozással sem kell szembesülnünk. Külön sikernek könyveljük el, ha azonnal sorra kerülünk, vagy épp üres a kassza és már pörögnek is az események. Nem mondjuk, hogy ez teljeséggel reménytelen, hiszen már online is be lehet jelentkezni egyes ügyintéző helyekre, amely megkönnyíti és felgyorsítja a dolgokat, és olykor szerencsénk is lehet. Általánosabb azonban az, hogy sort kell állnunk, olykor pedig sok időt kell eltöltenünk úgy, hogy semmi érdemlegeset nem csinálunk.

Állsz a sorban arra várva, hogy végre el tudd intézni a dolgodat. Szemmel láthatóan és érezhetően ez nem lesz egy gyors menet, ezért elkezded nézni a cipőd orrát, az előtted álló cipőjének orrát, majd az idő elteltével alaposabban szemügyre veszed a veled egy sorson lévők ruházatát, arcvonását. Ha szerencséd van, akkor lesz egy ismerős, akivel szóba elegyedhetsz és sokkal gyorsabban telik az idő. Ha kevésbé vagy szerencsés akkor elkezded feltérképezni a körülötted lévő összes kiírást, plakátot, felhívást. Akár többször elolvashatod magadban. Ugye mégiscsak áldott lehet az a megátalkodott okostelefon, amely annyi mindenről elvonja a figyelmünket? Sorban állás közben jól jöhet a telefon társasága, ha van internet hozzáférés, ha nincs. Az interneten bogarászhatsz a neked megfelelő tartalmak között, de internet híján is lehet a telefonon egy vagy több olyan játék, amely eltereli a figyelmed arról, hogy most milyen borzasztó is neked.

Ha nincs nálad valamilyen érthetetlen oknál fogva telefon (?!), akkor megpróbálod a gondolataidat valami jóra terelni. Mondjuk ábrándozni kezdesz a közeljövőben tervezett nyaralásról, valami olyan eseményről, ami csupa jót ígér. Mire észbe kapsz vagy sokat haladt a sor, és mindjárt te következel, vagy rájössz, hogy ez a gondolaterelés csupán pillanatnyi megoldás volt, és előreláthatólag nem fog semmi sem történni. Még annak a gondolata is felmerül benned, hogy hagyod az egészet máskorra. Ekkor is két eshetőség van. Az egyik, hogy tényleg kiállsz a sorból és másra fordítod az idődet. A másik lehetőség pedig, hogy maradsz a helyeden és uralkodsz türelmetlenségeden, mert muszáj elintézned, ráadásul Valószínűleg más napokon is hasonló helyzetben találhatnád magad.

A sorban állás pszichológiájához hozzátartozik a motiváció. Ha muszáj, határidős dolgot kell elintéznünk, akkor nincs más opció. Olykor pedig egy másik időpont választása sokkal gördülékenyebb ügyintézést adhat, így nem kell beleőrülni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: teamquest.com, thinkgood.com, telegraph.co.uk)