Jump to content

Nőből férfi, de csak egy napra. Mit próbálnál ki?

2018. 07. 02. 19:00

Amikor a menstruációs görcstől szenvedsz, amikor a gyerekek a fejedhez vágják, hogy apa mennyivel jobb fej, amikor a konyhából kifolyik a sok mosogatnivaló, és mind rád vár, hányszor gondoltál már arra, hogy milyen jó férfinak lenni?

Lehet, hogy sosem járt ilyenen az eszed? Most mégis arra késztetünk, hogy egy kicsit gondolkodj el ezen. A másik nem tagjának lenni azt is jelenti, hogy fizikai megjelenésben is mások, más munkafolyamatokat várunk el tőlük, mint amit egy nő végez, és persze egészen másképp gondolkodnak, viselkednek, mint mi, nők.

A legtöbb hölgy arra gondol, hogy ha nemet cserélhetne csak egy napra, akkor azt a napot kihasználná a semmittevésre. A házimunka a férfiak esetében főleg a házon kívülre, a kerti munkára, szerelésekre koncentrálódik. Ha tehát csak egyetlen nap kimaradna ebből a tevékenységből, szinte semmit nem jelentene. Míg a nők benti munkája látványosabb, hiszen ha nincs főzve, megérzi a férfi. Ha nincs takarítva, mosva, ugyancsak kihat az egész családra. Egyszóval pihenésre fordítanák az időt.

No, de talán ez csak rövid ideig lenne kivitelezhető, hiszen az emberben alapvetően megvan a kíváncsiság az új felé, és ha már valami csoda folytán férfivá lehetne a nő, akkor valószínűleg fel is akarná fedezni, hogy milyen különbségekkel is jár ez. Az egyik, amit biztosan kipróbálnánk, az állva pisilés. Mekkora segítség ez a sorstól (genetikától), hogy ilyen könnyítést kaptak a férfiak. Bezzeg nekünk, nőknek, több rétegtől meg kell válni ahhoz, hogy pisilhessünk. Ha pedig már itt tartunk, akkor ki kellene próbálni, hogy milyen élmény a férfiak számára a szex. Milyen érzés lehet a reggeli merevedés? Persze ehhez egy nőt meg kéne hódítani. Egy napra felvenni a pasi stílust. Mindenképp egy jóképű, megnyerő külsőre lenne szükség, hogy eredményes vadászatot lehessen végrehajtani. Ha egy napra férfiakká válhatnánk, akkor hagynánk férfi sármunkat érvényre jutni, és élni minden lehetőséggel.

Talán abba is jobban beleérezhetnénk, hogy egy veszekedés, vagy egy beszélgetés során mire gondolnak a férfiak. Mert tudjátok, néha van olyan érzésünk, hogy csak fizikailag lennének jelen egy-egy helyzetben, de mintha nem is figyelnének.

Még ha rövidke időt is tölthetnénk férfi testben és férfi ésszel, kihasználhatnánk, hogy céltudatosan vásárolunk be a boltban. Nem tennénk annyi plusz kört, mint ahogy a nőkre jellemző, a lehető legrövidebb úton és nem eltévedve eljutnánk bárhová a városban.

De ha már nőként kapnánk egy lehetőséget, hogy férfivá váljunk – ha csak egy napra is – akkor sokat beszélgetnék más nőkkel arról, hogyan gondolkodnak a férfiak. Hátha igeként terjedne ez köztünk, és sokkal könnyebb dolgunk lenne az erősebb nem egyedeivel.

A legtöbb nő ugyan szereti, ha csinos, ha jól néz ki, és ezért több mindent meg lehet tenni (öltözködés, smink, stb.), de ha férfiként élhetnénk egy napot, akkor a megfelelő öltözékhez elég lenne egy farmer, póló és sportcipő. Egy kis parfüm esetleg, és kész a szett. Még a borotválkozást is ki lehetne hagyni, hiszen egy nap nem oszt és nem is szoroz. A háromnegyedórás sminkelés, készülődés felejtős lenne (legalább aznap).

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: musicnestradio.com, humanresourcesonline.net, slate.com)