Jump to content

Mert az élet jó, ha azzá tesszük

2018. 07. 11. 17:00

Nincs az az ember, akit boldoggá tenne a boldogtalanság. A boldogsághoz nemcsak pénz szükséges. Sőt a boldogság eléréséhez sokszor olyan cselekedetek kellenek, ami az életben ingyenes.

A boldogság nem mérhető anyagiakban és mindenkinek más okoz boldogságot. Vágyuk rá, de olykor megakadunk életünkben is, nemhogy a vágyaink megvalósításában. Mindennapjaink szinte ugyanabból a mozdulatsorokból állnak össze. Monoton módon tesszük dolgunkat addig, amíg fel nem eszmélünk, hogy milyen mókuskerékben vagyunk. Ha elérkezik életünkben ez a pont, akkor megfogalmazódhat bennünk a változás, változtatás gondolata.

Folyamatosan szabályokat kell betartanunk, és ez beszűkíti a lehetőségeinket. Még akkor is, ha tele vagyunk ötletekkel, életkedvvel. Az élet nem állhat annyiból, hogy munka után alvás és ezt váltakozva addig tesszük, amíg el nem érkezünk a hétvégéhez. Az a két nap azonban semmire nem elég, és már megint a mókuskerékben találjuk magunkat. Ez nem boldogság, ezért mindig kell valami, ami kimozgat minket. Kell valami, ami megmozgatja lelkünket. Sokszor ezek apróságok, apró cselekedetek, amelyek egyre generálják a többi jót. Elég egy aprócska döntés, amely jobbá teheti az életünket. Ne blamáld le az apró, de pozitív történések értékét. Ha beindul ugyanis a gépezet, akkor kiderül, hogy egyetlen apró cselekedettel indítottuk el a változást az életünkben.

Vedd figyelembe a saját életedet. Ha van hol élned, van, aki szeret, és akit te viszont tudsz szeretni, egészséges vagy, munkahelyed is van, akkor gazdag vagy és minden okod megvan a boldogságra. Legyél ezekért nagyon hálás, méghozzá minden nap. Ha úgy érzed, hogy ez mind szép és jó, de még annyi mindent szeretnél látni, kipróbálni, akkor fogalmazd meg hangosan, hogy mi lenne az. Tegyél lépéseket a megközelítéséért. Ne halogasd. Sőt egyáltalán semmit se halogass. Olyan jó érzés letudni egy feladatot. Úgyis jön a helyébe új, de ne hagyd, hogy ellepjenek a tennivalók.

Ahogy a baj is szokott az életünkben halmozódni, úgy a jó is vonzza magához a pozitív történéseket. Tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, de ha egészségedre szeretnél jó hatással lenni, akkor guggolj néhányat, kerékpározz, vagy csak sétálj ki a természetbe. Nem arra ösztökélünk, hogy lefuss egy félmaratont, maratont, de ha mozogsz, az jó hatással van testre és lélekre is. Ez nem olyan nagy cselekedet, mégis fontos.

Enni mindenkinek kell, azonban ha ki akarsz saját kis buborékodból törni, és kíváncsi vagy a megszokott dolgokon túl mi van, akkor kóstolj meg új ételeket, amelyeket még sosem ettél. Nem a kaviárra gondoltunk, de személy szerint nemrég kóstoltam életemben ajvárt. Másnak alapvető élelmiszer, én meg még csak hallani sem hallottam ezelőtt, nemhogy ettem volna. Annyi recept van a világhálón, és a boltok tele vannak olyan új termékekkel, amelyek eddig is kínálták magukat, de te észre sem vetted. Próbálj ki új ízeket, használj más fűszereket. Az vagy, amit megeszel. Tehát, ha odafigyelsz az egészséges étrendre, a gondolataid is egészségesebbek lesznek a testeddel együtt.

Igyekezz nyugodt, higgadt maradni, és mosolyogj. Azt is kipróbálhatod, hogy rámosolyogsz ismeretlen emberre, aki talán viszonozza ezt az apró, mégis sokat jelentő gesztust. Ugye milyen jó érzés egy olyan boltba bemenni, ahol kedves, mosolygós eladó dolgozik? Ez nemcsak a boltokban működik, hanem az utcán is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: thesecrettruthabout.com, toptrendz.net, awholeandhappylife.com)