Jump to content

Nézz rózsaszín szemüvegen át

2018. 07. 27. 19:00

A színeknek nagy szerepük van életünkben. Némelyik felvillanyoz, energiával tölt fel, gyógyít, némelyik pedig nyomasztóan hat ránk, felkavar, idegesít, rossz a szemnek. Mit gondolsz a rózsaszínről?

Azonnal rávágjuk, hogy tipikus csajos szín. A kislányok, lányok, nők színe, amelyben nagyon sok ruha pompázik erősebb vagy szolidabb árnyalatában. A női színnek titulált rózsaszín azonban sokkal többre képes, minthogy igazán nőies színű ruhákat, kiegészítőket adjon a hölgyekre, ugyanis ezt a színt idegesség ellen is be lehet vetni. A rózsaszínnek van olyan hatása, amely békésebbé tesz, lenyugtat. Kutatások mutattak rá arra, hogy a rózsaszín meggyengíti az embereket. A kísérletekben erős férfiakkal végeztettek erőpróbákat, miután egy percig színes (köztük rózsaszín) kartonlapot kellett nézniük. Amikor a rózsaszín lap után kezdtek bele az erőpróbába, jóval gyengébbek voltak a férfiak.

Való igaz, hogy a rózsaszín tipikus női szín, de nemrégiben volt olyan férfidivat, amikor a rózsaszín halvány árnyalatát az erősebb nem tagjai is magukra húztak ing vagy póló formájában. A rózsaszínt lehet nagyon imádni, vagy nagyon utálni, éppen emiatt olyan megosztó szín, valamit biztos kivált belőlünk, de nehéz közömbösnek maradni.

Aki a rózsaszínt kedveli, az valószínűleg a női nem csoportjába tartozik, és azt árulja el, hogy gyengéd, kedves emberről van szó, aki szereti, ha szeretik. Szeret közösségben lenni, igénye van a jóra és a szépre.

A rózsaszín nemcsak azért csajos szín, mert sok ruhadarabot találni a rózsaszín különböző árnyalatában, hanem azért is, mert a romantika, a szerelem színe is. Amíg a vörös az izzást, a tüzességet, a vágyat hirdeti, addig a rózsaszín sokkal visszafogottabb. A rózsaszín árnyalatait a természetben is megtalálhatod, főleg a virágokban. És ha meglátsz egy halvány rózsaszín, csodaszép virágot, akkor lágyságot hoz a szívedbe, sőt még a naivitást és a jóhiszeműséget is fokozhatja.

Az, aki a rózsaszín halvány árnyalatait kedveli, és az öltözködésben is előszeretettel használja, az ártatlanságot képviseli. A rózsaszín erősebb árnyalatai azonban magabiztosságot sugallnak, azaz minél erőteljesebb rózsaszínről van szó, annál merészebb, magabiztosabb személlyel állunk szemben. A nagyon élénk rózsaszín, a pink pedig már felkorbácsolhatja a fantáziát, ugyanis erotikus hatást válhat ki. Mindenképp a merészek színe.

Az otthont, irodát is fel lehet dobni néhány pink kiegészítővel, szó szerint színt ad a térnek. Nyugtató hatású a rózsaszín, így babaszobák kiváló alapszíne lehet. Stresszoldásra is kiváló. Nem kellene minden otthonba egy rózsaszín szoba, ahová alkalomadtán elvonulhatnánk lenyugodni? Ebből kiindulva az elmegyógyintézetekben és a börtönökben is elkélne egy-egy rózsaszín szoba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: portoalegre.travel, tematy.info, dressesjustforyou.wordpress.com)