Jump to content

Mert alacsonynak lenni nemcsak adottság, hanem lehetőség

2018. 08. 03. 19:00

Számos dolog alakulásába beleszólhatunk, alakíthatjuk azt, de van, ami felett nincs uralmunk. Saját viselkedésünket uralhatjuk, kordában tarthatjuk testsúlyunkat, tehetünk egészségünkért, de a nincs befolyásunk a testmagasságunkra.

Utálhatjuk, hogy magasak vagy alacsonyak vagyunk, a lényegen nem változtat. Öltözködésünkkel nyújthatunk magunkon, vagy optikailag csalhatunk kicsit pluszban, mínuszban, de testmagasságunk örökölt, adott.

Mégiscsak jobb úgy élni, ha elfogadjuk magunkat. A magasaknak olykor vágya, hogy alacsonyabbak legyenek. Akkor biztosan, amikor elfelejtik lehajtani a fejüket, és beütik valahová, ahol az alacsonyabbak könnyedén elférnek. Az alacsonyak pedig szeretnének olykor magasabbnak lenni, hogy a boltok legfelső polcain található termékhez segítségkérés nélkül is hozzájuthassanak.

Nos, ez nem kívánságműsor. Akkorák vagyunk, amekkorák. Jobb, ha ebbe beletörődünk, de mint mindennek, úgy az alacsonyságnak is van előnye. Most erről fogunk szólni.

Aki a tornasor állandó utolsó (vagy utolsók közötti) helyét foglalta el, az talán tudja milyen érzés mindig hátul kullogni. Csakhogy ami a tornasorban utolsót jelent, az máshol lehet első. Egy csoportkép készítése során az alacsonyabbakkal kezdik mindig a kép beállítását. Sőt őket állítják az első sorba, jól látható helyre, míg a magasak hátra kerülnek, hiszen még így is kilóghatnak a tömegből.
Bármilyen rendezvényen vesz részt az alacsony ember, nem néznek rá rosszallóan azért, mert nem látnak tőle. Könnyebben előre engedik azért, hogy lásson. Magasnak hátul a helyük.

Az alacsonyak számára az utazás is sokkal kényelmesebb. Bármilyen utazási eszközt is választanak, mindenhol sokkal nagyobb hely jut a lábaiknak, mint magas társaiknak. Gondold csak át, hogy milyen kényelmetlen lehet „nyakba tett lábakkal” végigülni egy hosszú utat. Sőt, az alacsony embereknek bármekkora ágy megfelelő lehet. A magasak lába vagy lelóg, vagy testüket összehúzva alszanak idegen helyen.

Alacsonyként is lehet fejsérüléseket elszenvedni, de jóval kisebb az esélye, mint a magasak esetében.

A magas nők párválasztása sokkal nehezebb, leszűkül az a kör, aki számukra ideális partner lehet, hiszen a nők szeretik, ha a férfi magasabb nálunk. A magas hölgyek esélye így jóval kisebb, bezzeg az alacsony nők számára szinte minden férfi potenciális jelölt lehet a magasság alapján.

Amit az alacsony nők bármikor megtehetnek, azt a magas nők nem biztos, hogy szívesen teszik. Ez pedig a magassarkú cipő viselése. Ki szeret világítótoronyként kitűnni a tömegből? Nem mindenki, így a magas nők általában kerülik a magas sarkakat, de az alacsony nők bátran viselhetik.

Az alacsonyak számára sokkal nagyobb a ruhaválaszték, mint magas társaiknak. Emellé pedig még fiatalabban is titulálhatják őket csupán azért, mert alacsonyak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pinterest.com, campus1602.rssing.com, quora.com)