Jump to content

Gyűjts erőt úgy, hogy magadra figyelsz

2018. 08. 04. 17:00

Zűrzavaros, pörgő világot élünk, nincs semmi kétség, hiszen benne vagyunk, és ha nem is nagy dózisban kapjuk a problémákat a sorstól, azért mindig van mit megoldani. Sőt olykor nagyon is összegyűlnek felettünk a fekete felhők.

Az élet pedig nem áll meg, akkor sem, ha úgy érezzük, hogy ami ért minket, az már kezd sok lenni. Vannak olyan időszakok, amikor erőtartalékainkat teljesen kiaknázva éljük mindennapjainkat, és érezhetjük úgy, hogy a végtelenségig kimerültünk, nincs már energiánk, kedvünk semmihez. Az optimista, az élethez pozitívan hozzáállóknak ugyanúgy vannak nehéz időszakaik, és néha meghanyatlik a pozitivizmusuk. El kell fogadnunk, hogy az élet néha megpróbál maga alá gyűrni, de semmiképp sem szabad megadni magunkat. Sőt a legjobb, ha erősítjük lelkünket.

Egy viharos, nehéz időszakot nem könnyű átvészelni. Ha teljesen egyedül érzi magát az ember, akkor talán még nehezebb. Amikor senki nincs, aki a vállunkról levegyen terhet, akkor csak a magunk erejében bízhatunk. Néha az életünkben jelentkező bajok megoldhatatlannak tűnnek, egyáltalán nem látjuk reálisan, hogy mi a legjobb megoldás. Éjjelünk és nappalunk arról szólhat, hogy az agyunk a megoldások után kutat. Alternatívákat állítunk össze magunkban. Márpedig semmi nem marad megoldatlanul, mert valahogy mégiscsak alakul, alakítjuk.

Lelkünk erősségétől is függ, hogyan állunk a feladatokhoz. A lélek karbantartása, erősítése legalább olyan fontos, mint az egészségtudatos életmód. Amikor úgy érzed, hogy lemerült a tartalékod, akkor menj ki a természetbe. Mindegy, hogy milyen idő van odakint, a fák, a növények, állatok közelsége nem elvesz tőled, hanem ad. Méghozzá energiát. Amíg a természetben vagy, mellőzd a telefonhasználatot. Add át magad az energiaáramlásnak. Keress egy csendes helyet, és ülj le. Élvezd a levegőt, a csendet, a természetet. A természet a testmozgás legjobb terepe is. Mindhegy, hogy csak sétálsz, vagy futsz, mozogj! Sőt, még a kertészkedés is kikapcsolhat. Amellett, hogy a természetben vagy, a növényekkel, földdel való kapcsolat kizökkent a gondjaidból, mozgásra serkent, kikapcsol.
Amikor nehézségek elé állít az élet, sokszor olyan helyzetbe kényszerít, ami a megszokott életből való kilépésre sarkall. Merj a komfortzónádat elhagyni, és megtenni olyat, ami a problémamegoldáshoz szükséges, de idegen, új. Lehet, hogy ez életed egyik leckéje, amelyet el kell sajátítanod.
Ha nem lehet azonnal megoldani a gondodat, akkor keress olyan tevékenységet, amely legalább kis időre kikapcsol, eltereli a gondolatodat. Ez nemcsak arról szól, hogy legalább addig sem a problémádra figyelsz, hanem addig is csendesednek a gondolataid, másfelé terelődnek, és később akár a megoldással rukkol elő. Ilyenkor áldásos, ha van egy olyan hobbid, amit imádsz, és bele tudsz merülni. Mintha egy másik világodba juthatnál, és nem kattognak az agykerekek. Vagy legalábbis máshogy kattognak.

A problémás időszakban sokan vonulnak el a világtól, ami nem biztos, hogy mindig a legjobb megoldás. A párod, a barátaid, a családod segíthetnek azzal is, ha csak meghallgatnak, beszélgettek. A feszültségoldás egyik jó módszere, ha kibeszéled magadból a gondjaidat. Lehet, hogy a problémáid nem oldódnak meg, de megszabadulhatsz a kínzó gondolatoktól, és talán a beszélgetés során rájössz, hogy melyik az első helyes lépés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: ladywannabeblog.blogspot.com, pixabay.com, businessinsider.com)