Jump to content

Egy különleges esküvő buktatói

2018. 08. 07. 17:00

Az esküvő mindenki életében nagy nap. Egy pár életében mérföldkő a házasságkötés még akkor is, ha nem akarnak hetedhét országra szóló lakodalmat kerekíteni. Vannak azonban olyan bakik, amelyeket jobb lenne elkerülni.

Ahány esküdni kívánó pár, annyiféle menyegző lehet. A legtöbb nő már kislánykora óta dédelgeti álmát, hogy milyen lesz majd az esküvője. A valóság persze nagyon eltérhet ettől. Függ a vőlegénytől, a lehetőségektől, az anyagiaktól is. Az biztos, hogy olyan eseménnyé szeretné minden nő tenni, amely élete egyik legszebb napja közé tartozik, ezért általában mindent meg is tesznek. Az esküvő megszervezése általában a nő feladata, de nemcsak azért, mert ez rájuk marad, hanem szívesen is vállalják magukra a legtöbben. Így legalább olyanná tehető az egész ceremónia, amely az álmaikhoz közelít.

A legnagyobb precízség és igyekezet ellenére is becsúszhatnak bakik, amelyekre nem is számítanak. A legjobbat akarják, és ha nem a hagyományos esküvőben gondolkodnak, akkor talán még nagyobb esélye van annak, hogy előre nem számolt helyzet alakuljon ki.

Sokan vágynak olyan esküvőre, amely igazán emlékezetes marad számukra, és a vendégek számára is. Ennek érdekében nem ritka, hogy egzotikus, távoli helyszínt választanak az esküvőnek. A gyönyörű környezet és a jó elgondolás hátránya az lehet, hogy több családtag és barát nem biztos, hogy megengedheti magának az utazást, az ezzel járó költségeket. Jól tudjuk, hogy egy esküvő idehaza sem olcsó mulatság meghívott vendégként sem. Az esküvői fotózáshoz választott extrém, izgalmas helyszín sem biztos, hogy azt hozza ki a fotókból, amit szeretnénk.

Buktatója lehet az esküvőnek, ha nem szombati időpontban gondolkodik az esküdni kívánó pár. A legtöbben szombatra időzítik a nagy napot, hiszen nemcsak így a legelfogadottabb, de mindenki számára ez a legcélszerűbb, hogy egy átmulatott lakodalom után legyen egy pihenőnap, hogy a hétfői munkakezdésre regenerálódjanak. Ha hétköznapra vagy vasárnapra szervezi valaki az esküvőjét, ne csodálkozzon azon, hogy hamar távoznak a vendégek.

Az esküvő sikeres lebonyolításában nagy szerepe van a helyszínen kívül a ruhának is. Könnyen lehet, hogy az álmainkban szereplő ruha a valóságban is létező, csak épp nem mozgásra tervezett, egyáltalán nem kényelmes, egy egész napot abban kibírni lehetetlenség. Érdemes nemcsak azért felpróbálni a ruhákat, hogy jó-e az stílusa és a mérete, hanem hogy lehet-e benne táncolni.

Újabb buktató lehet, ha a meghívó mellé nem csatolnak ajándéklistát. Habár a legjobb ajándéknak tűnik a készpénz, sokan tartják azt túl snassznak, ezért inkább tárgyi ajándékkal lepik meg a házasulandókat. A jó ötlet könnyen lehet, hogy csak az ajándékozónak az, a pár tagjai pedig haszontalan, vagy több egyforma ajándék tulajdonosává válhatnak.

Nem kötelező egy párnak sem beszédet mondani a másik számára, sem táncolnia. A pár tagjai mindenképp középpontba kerülnek, de egy tömeg előtti beszéd, vagy tánc kellemetlenséggel zárulhat. Egy olyan átszellemült állapot, mint egy esküvő, nem biztos, hogy a legjobban sül el sem a beszéd, sem a tánc.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: eventraevents.com, ramsheadinn.com, gifmaniacos.es)