Jump to content

A nagy lelkierő titka

2018. 08. 09. 17:00

Hányszor halljuk azt, hogy valakinek volt annyi lelkiereje, hogy valami komoly és nehéz dolgot megtegyen. Lelkiereje mindenkinek van, de nem mindenki használja. A jó hír, hogy fejleszthető.

Egyesek arra várnak, hogy valaki megmentse őket, míg mások nem szeretnek és nem is kérnek segítséget senkitől. Márpedig az élet olykor kegyetlen. És a nagy lelkierővel rendelkezők élete nem mentes ám a drámáktól, a tragédiáktól. Sőt a nagy lelkierő azt is jelenti, hogy megéljük saját bajunkat, olykor még sebeinket is nyalogatjuk, majd a mélyről feltörve vetjük bele magunkat a probléma megoldásába. Azaz megéljük az élet mélységeit éppúgy, mint a magaslatokat. Mert az élet nem mindig csak sötét verem, mint ahogy nem is mindig a fellegekben járó. A tanulási folyamatunkhoz ezek a hullámvölgyek is kellenek, valamint így ismerjük meg az igazi életet.

Láthatunk magunk körül erősnek vélt embereket összetörni a teher alatt, és olyan lelkierővel rendelkezőket, akikből ki sem néznénk. Az erős én kifejlesztése sok nehézségen átsegíthet, de egyáltalán nem azt jelenti, hogy önzők, egoisták vagyunk, mert az nem jó felé vezérel.
Úgy élünk, hogy megvalósítandó céljainkat hajszoljuk. Van, aki eleve nem reális álmokat céloz meg, de még az elérhető álmok megvalósításába is becsúszhat hiba. Ha nem sikerült valamit elérnünk, csalódásként éljük meg. Vannak azonban olyan emberek, akik szó szerint mindenüket elveszítették, és mégis hálásak, mert életben maradtak. Ők azok, akik az életre máshogy tekintenek, átértékelik, hogy mi az igazán fontos.

Számos alaklommal tapasztalhatjuk, hogy még a jól és előre kidolgozott tervek által sem valósulnak meg céljaink. Vagy hagyjuk az egészet elveszni, vagy összeszedjük magunkat és a hibánkból tanulva újra megpróbáljuk. Ehhez kell csak igazán lelkierő.

A nagy lelkierővel megáldott emberek élete sem mentes a nehézségektől. Sőt erősség ide vagy oda, bizony adódhatnak olyan esetek, amikor rajtuk is kifog valami, elfáradnak, reménytelennek érzik a helyzetet. Az is nagy lelkierőre utal, ha ezt beismeri valaki.
Téves azt gondolni, hogy a nagy lelkierő azt jelenti, hogy az ember mindig boldog, és minden probléma elkerüli, hiszen a lelkierejét talán éppen abból merítette, amilyen életutat megjárt. A sok nehézség, a drámák, a megoldandó feladatok csak megerősítették. Mint ahogyan azt mondani szokták: ami nem öl meg, az megerősít.
A fejlett lelkierő nem is azt jelenti, hogy az illető szuperlény, gondtalan, valamint sikeres. Van, hogy a problémák szinte egymásnak adják a kilincset az életünkben. Egyet megoldunk, túl vagyunk rajta, felépülünk abból, majd jön egy következő és még nagyobb tarolást végez, mint az előző.

Ismerjük ezeket a sokat mondó szavakat: soha ne mondd, hogy soha, vagy az is, hogy nincs lehetetlen. Tény, hogy ha neki sem rugaszkodunk a dolgoknak, akkor maguktól meg valósulnak meg, de igenis vannak olyan helyzetek, amikor be kell vallani, ha valami nem működik, nem megoldható.

Mindenki életében jelentkeznek kisebb vagy nagyobb problémák, de vannak, akik még a megoldhatókat is túldimenzionálják. A nagy lelkierővel rendelkezők ezt nem engedik meg maguknak. Vagyis nem hagyják, hogy a problémát túldramatizálják, mert jól tudják, hogy azzal értékes energiát veszítenek, amelyet a megoldásra fordíthatnának. A fejlett lelkierővel rendelkezők nem passzívak, hanem lendületben maradnak és keresik magukban, maguk körül a megoldást. Akár egy idegen ember lesz az, aki segít, vagy ötletet ad a megoldáshoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: stronginspirit.com, likerussia.com, reflectionofmind.org)