Jump to content

Amit mutat, csupa derű, boldogság, de mi a valóság?

2018. 09. 04. 19:00

A másokkal való összehasonlítás nem mindig célravezető. Némi támpontot, motivációt adhat, de ha a feltételek nem egyenlők, akkor az összehasonlítás is értelmetlen. Ezért felesleges az is, ha a saját életünket máséval hasonlítjuk össze.

Mindig is akadtak az emberek között olyanok, akik jobban figyelték más életét, és így addig sem kellett a magukéval törődni. A problémák attól még nem szűnnek meg, ezt jól tudjuk. Amióta az internet és az okos technika segítségével még elérhetőbbek vagyunk, valamint a közösségi médiában is jelen vagyunk, az még inkább lehetővé teszi, hogy belelássunk más életébe. Vagyis azt hisszük, hogy az, amit a közösségi oldalakon mutatnak az ismerőseink, az készpénz, és az a valóság. Valójában az egy kiragadott, sokszor megszépített szegmense az életüknek.

Ha mások életének a megítélését az alapján kellene tennünk, hogy mit látunk a közösségi oldalon, mit oszt meg, milyen bejegyzéseket, fotókat és videókat tesz közzé, akkor egészen más képet látunk, mint ami a valóság. A fotók ugyan lehetnek valódiak, ám mivel sokan vannak köztünk igen kamera érzékenyek, így a legszebb, legelőnyösebb fotókat teszik közzé. Egyszóval, a közösségi médiában tapasztaltak alapján mindenki nagyon boldog, rendben az életük, okosak és szépek a gyermekeik, jól keresnek, párkapcsolatukban boldogok, ha nincs, akkor anélkül is nagyon azok. Jól tudjuk, hogy ez egy máz, és közel sem biztos, hogy minden úgy van a való világban, mint ahogy az interneten látunk, de ha keserű hangulatunkban vagyunk, akkor bizony feltesszük magunknak a kérdést, hogy tényleg mindenki ilyen boldog? Én miért nem? Amint egy kicsit rendeződik az életünk, már nem vagyunk olyan borúlátóak, rájövünk, hogy mások élete sem feltétlenül az, amit kifelé mutatnak.

Csak gondoljunk a saját életünkre. Valószínűleg mi sem tennénk közzé, hogy milyen pocsékul indult a reggel, hogy milyen előnytelen fotók készültek rólunk egy eseményen, hogy valami nem sikerült. Mások is így vannak ezzel, vagyis mindenki az életéből kiragadott boldog pillanatokat, sikereket osztja meg. Márpedig az életünk tele van nem várt buktatókkal, és teljesen normális, ha vannak, nehezebb napok, amiket örülünk, ha átvészelünk.

A nyár különösen felkorbácsolhatja a kedélyeket, hiszen egymást érték azok a fotók, amelyeken az ismerősök osztottak meg fotókat nyaralásaikról. Ne irigykedjünk, ne gondoljuk, hogy attól boldogabbak. Nem tudhatjuk, hogy mi áll a nyaralás mögött. Nekik összejött, de az biztos, hogy a nyaralás időszakából is a legszebb fotókat választották ki.

Akkor is, ha ez így van, nekünk azzal jobb, ha figyeljük ki mit csinál, hogyan él? Úgysem látunk bele más életébe teljesen, akkor meg felesleges egyáltalán az, hogy foglalkozzunk vele. Mindenkinek van sajátja, és arra kell koncentrálni. Sokkal egyszerűbbé és nyugodtabbá tudnánk tenni magunk, mások életét is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: https://www.publicdomainpictures.net/en/view-image.php?image=260536&picture=vacation-couple-taking-selfie, pixabay.com, flickr.com/photos/tomicpasko/14139726176)