Jump to content

Dolgok, amiket a férfiak nem értenek meg

2018. 09. 27. 19:00

A férfiak és a nők fizikumukat és genetikájukat tekintve is eltérnek egymástól, de a legtöbbjük lelkülete is máshogy működik, másra van kihegyezve. A férfiak sokszor nem értik a nőket, és ez fordítva is éppen ugyanúgy lehet.

Az alapvető és szemmel is látható különbségek mellett olyan szemléletbeli eltérések is fennállnak a nő és férfi között, hogy azt nehéz értelmezni az ellenkező nemhez tartozónak. A gyengébbik nem képviselőire szokták azt mondani a férfiak, hogy a gondolkodásuk és a viselkedésük is érthetetlen, pedig a nőknek megvan erre a logikus magyarázatuk hosszabb és rövidebb verzióban is.

Az egyik ilyen érthetetlen dolog az, hogy miért visszük magunkkal a táskánkat mindenhová? Márpedig erre az a logikus magyarázat, hogy nemcsak az értékeink vannak benne, hanem nagyon fontos, egy naphoz nélkülözhetetlen tárgyak is. Akár egy csere bugyi, sminkkészlet, körömvágó olló, de a táskák tartalma igencsak sokfélék lehet. Ahogy mondani szokták, a női táskák többsége igazi túlélő készlet.

A sminkelés az, amivel a férfiak egyáltalán nem tudnak azonosulni, hiszen az nem nekik való. Csakhogy így azt sem értik meg, hogy ha már ügyelve felvisszük a sminket, akkor mennyire nem helyénvaló a tüsszentés. Pláne a frissen felvitt szempillaspirál kenődhet szét a szemünk alatt.

Az is érthetetlen, hogy miért használnak a hosszú hajú nők minden áron rúzst vagy szájfényt szeles időben? Eleve közelharcot jelent a szélben a hosszú haj, hát még ha az folyton a szájfénnyel átkent ajkakra tapad.

Apropó haj. Mindenhol a mi hajszálaink találhatók meg, olykor olyan helyen is, ami talán indokolatlannak tűnik. Hogy kerül mindenhová a hajunkból?

A férfiak számára is öröm, ha a nőkről le tudják venni a melltartót, de még hihetőbb az, hogy mennyivel könnyedebben érezheti magát a nő, ha leveheti a saját melltartóját.

A menstruáció előtti időszakban őrültekháza lehet otthon, amely sok esetben a nőtől fakad. Abból a nőből, akinek hormonjai épp a hangulatát befolyásolják, és ezt a férfi is megérzi.

Nemcsak a nők tettei érthetetlenek a férfiak számára, de a szavaik még megfejthetetlenebbnek tűnnek. A "Mi a gond?" kérdésre érkezett "Semmi!" választ a férfiak annak veszik, aminek hangzik, de a női SEMMI jól tudjuk, hogy valaminek az előjele. Egy konkrét problémát takaró SEMMI. Csakhogy a férfiak szótárában a semmi tényleg pont annyit jelent.

Van még néhány olyan kérdés, amelyet nőként csak akkor lenne érdemes a férfiaknak feltennünk, ha bírjuk az igazat és a kritikát. Máskülönben akár durván a lelki világunkba gyalogolhatnak. Ilyen kérdés lehet, a "Jól áll ez a ruha?" és a "Kövér vagyok?" kérdés is. Ha ezt kérdezzük és őszinte választ várunk, nem biztos, hogy azt fogjuk hallani, amit szeretnénk. Amennyibe azt mondja a férfi, amit hallani szeretnénk, de nem igaz, akkor viszont nem őszinte. Vagyis jól nem jöhet ki a férfi ebből, ha tényleg nem lát bombázónak.

Egyszóval, férfinak lenni sem egyszerű.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)