Jump to content

Amilyen az apa, olyan lehet a fia. Nemcsak kinézetében, hanem viselkedésében is

2018. 09. 29. 17:00

A még nősülés előtt álló férfiak számára jó tanácsul szolgál a "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" mondás, amelyben nagy igazság lehet, de a nőknek is érdemes így eljárniuk?

Szüleinktől számos külső és belső tulajdonságot öröklünk, amely genetikai állományunkban kódolva van. Egyik vonásunkra azt mondják, hogy tiszta apja, a másikra azt, hogy tiszta anyja, és heted íziglen felfedezni vélnek hasonlóságokat bennünk rokonainkkal.

Az a férfi, aki már megtalálta a párját, de még nem ismerkedett össze a párja szűkebb és tágabb családtagjaival, biztosan izgul az első találkozástól. Azért is, hogy jó benyomást keltsen szerelme hozzátartozóiban, azonban az is érdekli, hogy milyen a párja édesanyja, hiszen genetikai állományának felét tőle örökölte. Ha a mama terebélyes nőszemély, akkor megmozdulhat a férfiban az a gondolat, hogy a párja is hasonlóan fog majd kinézni évek múlva. Ám, ha az amúgy nagydarab hölgy jóságos, kedves nő, akkor tetszetőssé teheti magát, így külsőség ide vagy oda, bárki szerethetővé tud válni. Egyszóval az új találkozások során megfigyeli a külsőségeket és sok belső vonásról is képet kaphat.

Ezzel nemcsak a férfiak vannak így, hanem a nők is. Számukra is kiderülhet sok minden a párjukról. Nőként tehát ugyanúgy árgus szemekkel vizslathatják a szerelmük édesapját. Figyelik a szerelmük idősebb kiadását, annak viselkedését. A külső jegyek nem is mindig passzolnak, de a genetika már csak ilyen csalafinta, azonban van néhány dolog, ami felnyithatja a nő szemét, hogy jó helyen van-e vagy sem. Sokat elárul az, hogy a kiválasztott férfi szülei hogyan beszélnek egymással, milyen stílust engednek meg egymással. Ugyancsak árulkodó lehet az is, hogy mennyire őszinte és mély még a szülők összetartozása, vagyis az, hogy mennyire érintkeznek egymással. Régóta tartó kapcsolat során a lángoló szerelem elmúlhatott, de a mindent átható szeretet és együvé tartozás még ölelésre, apró érintésre bátorítja a szülőket. Vagy éppen az ellenkezője tapasztalható? A féri családjának megismerése során az is kiderülhet, hogy a szülők miként vélekednek a kapcsolatokról általában, és a fiuk életét illetően is. 

Nem is csak a külső tulajdonságokat figyeljük meg ilyenkor, hanem azt is, hogy a családban hogyan viselkednek az emberek. Sokat elárulhat arról, hogy a párunk miért gondolkodik másképp bizonyos dolgokról, miért látja másképp a világot. Amit a párunktól látunk, azt hozta valahonnan, márpedig a legszűkebb közeg, a család hat legjobban ránk. Ezután vonhatunk le következtetéseket, hogy tetszik-e amit láttunk vagy sem. Az előnye ennek az, hogy egyre tisztábban látjuk választottunk múltját és még talán a növőre nézve is útmutató lehet az, amit párunk családjában tapasztalunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)